Pamukkaleli gençler tercih hizmeti almaya başladı – D20Haber
10.05.2025, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkaleli gençler tercih hizmeti almaya başladı

Pamukkaleli gençler tercih hizmeti almaya başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ağustos 2021 Perşembe - 17:01Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe - 17:01
Pamukkaleli gençler tercih hizmeti almaya başladı

Pamukkale Belediyesi, oluşturduğu merkezde, üniversite tercihinde bulunacak gençlere danışmanlık hizmeti sunmaya başladı.

Pamukkale Belediyesi, üniversite sınavının ardından başlayan tercih döneminde gençlere danışmanlık hizmeti sunuyor. Atatürk Caddesi’ndeki Pamukkale Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda, uzman psikolog tarafından tercihler ve bu dönemdeki stresi yönetme konularında destek sağlanıyor. 20 Ağustos’a kadar sürecek hizmetten yararlanmak üzere 444 99 20 nolu telefondan iletişime geçilebilecek.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Ücretsiz üniversite tercih danışmanlığı hizmetinden faydalanmak için randevu alan öğrenciler, Pamukkale Belediyesine teşekkür etti. Belediyenin bünyesinde görevli Uzman Psikolog Ayşegül Yıldırım, duyuruların yapılmasının ardından randevuların ilk haftasının dolduğunu belirterek, “Belediyemizin bu hizmetinden faydalanmak için gelen öğrencilerimize tercih listelerine yazmayı düşündükleri üniversitelerin kampüsler, imkânları ve bulundukları şehir hakkında bilgilendiriyoruz. Ayrıca, aldıkları puanlar çerçevesinde hangi bölümü istediklerini değerlendirerek tercih listelerini istekleri doğrultusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.

Öğrencilerden Reyhan Cankıran ise, “Bu yıl üniversite sınavına girdim ve başarılı oldum. Tercihler için kafamda soru işaretleri vardı. Bu yüzden danışmanlık hizmeti almak istedim. Hemşirelik istiyorum. Hem bu konuda hem hangi üniversiteyi yazmam konusunda soru işaretlerimi buraya gidermek amacıyla gelmiştim.Sağolsun hocamız bana çok yardımcı oldu. Pamukkale Belediyemizin böyle bir imkânı biz gençlere sunduğu için Belediye Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberin DevamıReklam




Danışma hizmeti alan Melike Sözgen de her ailenin bütçesinin para ile danışmanlık hizmeti almaya uygun olmadığını söyleyerek, “Üniversite sınavına girdim. Tercihler konusunda danışabileceğim bir yer aradım. Pamukkale Belediyesinin bu hizmetini sosyal medyada görünce hemen randevu aldım. Her insanın maddi durumu iyi olmuyor. Para ile tercih danışmanlığı hizmeti alamıyor. Pamukkale Belediyesinin yaptığı tüm hizmetlerden, çalışmalardan memnunum. Ama şu an öğrenciler için yapılan bu ücretsiz hizmet için ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, eğitim konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydederek, “Biz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimiz için gereken ne varsa yapıyoruz. YKS sonuçları açıklandıktan sonra tercih dönemine gelindi. Gençlerimiz üniversite ile ilgili tercih yapacaklar. Biz bu konuda gençlerimizin ufkunu açacak tercihler yapmaları için ücretsiz ‘Üniversite Tercih Danışmanlığı’ hizmeti veriyoruz. Gençlerimizin daha doğru tercih yapabilmeleri için Uzman Psikoloğumuz rehberliğinde verilen bu hizmetimiz büyük ilgi görüyor. Pamukkale Belediyesi olarak, gençlerimizin hayallerini takip ederek başarı elde etmelerini görmek en büyük sevincimizdir. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan sel ve orman yangınları nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2021 tercih tarihlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Ağustos 2021 tarihine kadar uzatıldı. Bizim hizmetimiz bu tarihe kadar devam edecek. Şimdiden tüm gençlerimize üniversite yaşamlarında başarılar dilerim” dedi.