İlçe sınırları içinde denetim çalışmalarını sürdüren Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaka kamerası kullanmaya başaldı. Özellikle coronavirüs pandemisi nedeniyle pazar yerlerinde kullanılması zorunlu olan maske denetimleri ve rutin denetimlerde zabıta görevlileri yaka kamerasıyla hem görüntü hem de ses kaydı alıyor. Özel hayatın gizliliği konusunda da hassasiyet gösteren ekipler, pazaryeri ve diğer iş yerleri başta olmak üzere denetlemeler ve çalışmalar başlamadan önce kamera kaydı uyarısı yapıyorlar. Kamera görüntülerinin yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta sıkıntıların çözüme kavuşmasını sağlaması hedefleniyor.
ESNAF KAMERALI DENETİMDEN MEMNUN
Pamukkale Belediyesi Zabıta ekiplerinin kameralı denetim uygulamasının olumlu olduğunu ifade eden pazar esnaflarından Talip Ünsal “Zabıta ekiplerinin kamera takıp denetim yapmaları çok güzel. Çünkü her şey kayıt altına alınıyor. Bu güzel uygulamayı hayata geçiren Pamukkale Belediyesi ve zabıta ekiplerine çok teşekkür ederim” dedi.
Zafer Özcan ise “Kameralı denetim uygulaması çok güzel bir olay. Çünkü bu sayede kimin haklı kimin haksız olduğu hemen anlaşılıyor. Burada hiçbir şey saklı kalmıyor. Ondan dolayı kameralı denetim sistemi çok yerinde bir uygulamadır. Bu güzel uygulama için Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.
“İLKE İMZA ATTIK”
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Belediyesi’nin kameralı denetim sistemine geçtiğini ifade ederek, “Halkımızın huzur ve güvenliği için 7/24 faaliyet gösteren zabıta ekiplerimiz, denetimlerini yaparken artık yaka kamera sistemi kullanıyor. Bu Denizli’de bir ilk. Gelişen teknolojiyle birlikte bu uygulama zorunlu hale geldi. Biz de bu gelişime ayak uydurarak ekiplerimizin yaka kameraları kullanması uygulamasına başladık. Bu uygulamayla zabıta ekiplerimiz anlık görüntü alarak denetimleri daha sağlıklı yapacak ve kimsenin aklında soru işaretleri kalmayacak. Bir sorun olması durumunda kamera kayıtları incelenerek sorunlar daha sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşacak. Yeni uygulamamız hayırlı olsun” dedi