137 yıllık ibadethane Belenardıç Camisi restore ediliyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. 137 yıllık ibadethane Belenardıç Camisi restore...

137 yıllık ibadethane Belenardıç Camisi restore ediliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2021 Cuma - 17:13Güncelleme: 27 Şubat 2021 Cumartesi - 15:26
137 yıllık ibadethane Belenardıç Camisi restore ediliyor

Pamukkale Belediyesi, İl Müftülüğü ile imzaladığı protokol kapsamında, 137 yıllık tarihi Belenardıç Camisi’ni restore ettiriyor.

Geçen yıl Denizli İl Müftülüğü ile imzalanan protokole uygun olarak Pamukkale Belediyesi, tarihi Belenardıç Camisi’nde çalışmalara başlattı. Cami aslına uygun olarak restore edildikten sonra yeniden ibadete açılacak.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, camide yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Örki’ye Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Prof Dr Turgut Tok ve yönetim kurulu üyeleri Prof Dr Yusuf Kılıç, Dr Selami Dereli, Hakan Acer ve Ferhat Aslan ile proje sorumlusu Mimar Gülay Altan da eşlik etti.

Prof Dr Tok, eski adı Torapan olan Belenardıç’taki tarihi caminin restorasyonun çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu caminin her bir santimetresi çok önemli. Pamukkale Belediyesi yıllardır yapılmayanı yaparak caminin restorasyon çalışmasına başladı. Aslını koruyarak tadilatı yapılacak ecdat yadigarı camimizin halkın hizmetine sunulması tarihe verilen değeri gösteriyor. Bu konuda hassasiyet gösteren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye ve restorasyon işinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ECDAT YADİGARINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Kuran-ı Kerim’de insanlara “hayır işinde yarışın” mesajının verildiğini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, “Biz de ilahi emirden yola çıkarak Pamukkale Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Belenardıç mahallemizde 1884 yılında yapılan ve ecdat yadigarımükemmel bir eser olan tarihi camide tadilat yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Karadeniz ve Orta Anadolu bölgelerimize özgü mimariye sahip olan bu camimizin yapımında çivi kullanılmamış ve kök boya ile boyanmış. Ecdadımızın emaneti olan camimizi en güzel şekilde yenileyip, çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Öte yandan, daha önce tenekeden yapılmış olan ve yıkılmaya yüz tutmuş Akçapınar Camisi’nin minaresi yenilendi.