Pamukkale’de son zamanlarda büyük ilgi gören yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuşlarında tüm izinler Pamukkale Belediyesi’nden alınacak.
Pamukkale semalarını renklendiren ve adrenalin tutkunlarının büyük ilgisini çeken yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuşları ile ilgili yönetmelik değişti. Daha önce bu konuda faaliyet yürüten ve uçuşların yapılmasını sağlayan kuruluşlar Pamukkale Kaymakamlığı’ndan yazılı izin alıyordu. Yeni düzenlemeyle izin verme yetkisi Pamukkale Belediyesi’ne geçti.
YÖNERGE HAZIRLANDI
Denizli Valiliği tarafından hazırlanan Yamaç Paraşütü ve Yelkenkanat Uçuş Yönergesi’ne göre bundan böyle tüm izinler Pamukkale Belediyesi’nden alınacak ve denetimler de yine Pamukkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.
GEÇEN YIL 25 BİN UÇUŞ GERÇEKLEŞTİ
Pamukkale bölgesinde yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuşları Kurtluca Mahallesi sınırları içindeki Dinamit Tepesi ve Güney Tepesi’nden yapılıyor.
Denizli’de 2019 yılında faaliyet gösteren firmalar aracılığıyla yaklaşık 25 bin ticari uçuş yapılırken, eğitim ve gösteri amaçlı uçuş sayısı ise 4 bin oldu.
ÖRKİ: DÜZENLEME ÖNEMLİ
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale’nin turizm konusunda farklılıklarla dikkat çektiğini ifade ederek, “İlçemizde son yıllarda paraşüt ve yelkenkanat uçuşları genellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Daha önce bu konuda izin ve denetimler Pamukkale Kaymakamlığı tarafından yapılıyordu. Şubat ayı sonu itibariyle bu konudaki izinler ve denetimler belediyemiz tarafınca yapılacak. Ticari, gösteri ve eğitim amaçlı yapılan uçuşlar ile ilgili her türlü izin için başvurular belediyemizce yapılacak. Pamukkale’nin adını ne kadar farklı unsurlarla duyurursak o kadar iyi. Paraşüt ve yelken kanat bu açıdan çok önemli” dedi.