Solunum cihazını kahvehaneye taşıyan KOAH hastasının elektriği açıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Solunum cihazını kahvehaneye taşıyan KOAH hastasının...

Solunum cihazını kahvehaneye taşıyan KOAH hastasının elektriği açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2022 Cuma - 09:15Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma - 10:16
Solunum cihazını kahvehaneye taşıyan KOAH hastasının elektriği açıldı

Denizli’nin Çivril ilçesinde, ödenemeyen faturalar nedeniyle elektriği kesilen ve kullanmak zorunda olduğu solunum cihazını kahvehaneye taşımak zorunda kalan KOAH hastası, yeniden elektriğe kavuştu. Aydem, “Müşterimiz ile görüşme sağlanarak gerekli bilgilendirme yapılmış, enerji açma işlemi ivedilikle gerçekleştirilmiştir” açıklaması yapıldı.

• Elektriği kesilen KOAH hastası cihazını kahvehaneye taşıdı

Son dönemde borç nedeniyle elektrik kesme işlemleri hızla artmış, bunlardan birisi de Çivril’in Emirhisar Mahallesi’nde yaşanmış ve 73 yaşındaki kısmi felçli KOAH hastası Ünal Güldal’ın elektriği üç aylık borç nedeniyle kesilmişti.

 “Elektriği kesilen KOAH hastası solunum cihazını kahvehaneye taşıdı” başlığıyla verdiğimiz haberin ardından Aydem’den konuyla ilgili açıklama yapıldı. Cihaza bağlı hasta olduğuna ilişkin sağlık raporu sunulduğunda enerji kesme işlemi yapılmadığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Habere konu olan, engelli ve koah hastası olduğu belirtilen Ünal Güldal isimli müşterimizin tahsilat işlemlerinde cihaza bağlı hasta veya engelli birey olarak değerlendirilmesini sağlayacak herhangi bir başvurusu veya beyanı bulunmamaktadır. Müşterimiz ile görüşme sağlanarak gerekli bilgilendirme yapılmış, enerji açma işlemi ivedilikle gerçekleştirilmiştir. Bu vesileyle, “cihaza bağlı hasta” olduğuna dair sağlık raporunu paylaşan müşterilerimize borçtan kaynaklı enerji kesme işlemi uygulanmadığını hatırlatmak isteriz.”