Çiftçiler suya yapılan zamma tepki gösterdi – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Çiftçiler suya yapılan zamma tepki gösterdi

Çiftçiler suya yapılan zamma tepki gösterdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2024 Pazartesi - 14:59Güncelleme: 3 Haziran 2024 Pazartesi - 15:00
Çiftçiler suya yapılan zamma tepki gösterdi

Denizli’de çiftçiler, sulama suyuna indirim yapılmadığı gibi yeni bir fiyat artışına gidilmesine tepki göstermeye devam ediyor. Çivril’den sonra bu kez Çal'da traktörleri ile yola çıkan çiftçiler, konvoy oluşturup, sulama suyuna zam yapılmasına tepki gösterdi.

Sulama suyunda geçen yıl yapılan yüzde 50’lik indirimin bu yıl uygulanmamasına ve sulama ücretine zam yapılmasına tepki gösteren çiftçiler, yaklaşık 100 traktör ile konvoy oluşturup, Atatürk Parkı önünde toplandı.

 

Eylem için ilçede semt pazarını kurulduğu günü tercih eden çiftçilerin oluşturduğu konvoy nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Taleplerinin dinlenmesi için ilçe kaymakamı Ahmet Baz ile Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil’in alana davet eden çiftçiler, bir süre Çal – Denizli karayolunu ulaşıma kapattı.

“İNDİRİM ORANI YÜKSELTİLECEK”

Haberin DevamıReklam




Konuyla ilgili daha önce kendisine gelen talepleri DSİ yetkililerine ilettiğini ifade eden Kaymakam Baz, “Geçtiğimiz hafta muhtarlarımız ve ziraat odası başkanımız bu konuyla ilgili olarak beni ziyaret ettiler. Bu görüşmelerimizden edindiğimiz bilgileri DSİ Bölge Müdürlüğüne ilettik. Bu konuyla ilgili olarak Ankara’da bir toplantı yapıldığını öğrendik. Bu toplantı sonucunda yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi çiftçilerimizin mağdur olmaması adına bir indirim uygulanacağı hususunda bize bilgi verdiler. Bir indirim uygulanmış lakin bu oran çiftçilerimiz tarafından makul görülmemiş. Görüşmelerin devam ettiği ve bu indirim oranının yükseltileceğiyle ilgili bize bilgi verildi. Son durum bu şekilde. 3-4 günlük bir süre istendiğini ve bu hafta içerisinde konunun netleşeceğini ümit ediyoruz” dedi.

GÖRÜŞME SONRASI EYLEMİ BİTİRDİLER

Sulama suyu bedelinde indirim yapılmasını, sulama bedelinin yüzde 50’sinin geçen yıl olduğu gibi devlet tarafından ödenmesini, kaçak su kullanımının önlenmesini ve suyun adaletli bir şekilde dağıtılmasını talep eden çiftçilere vatandaşlar da destek verdi.

Çiftçiler, ilçe kaymakamı Ahmet Baz ile görüştükten sonra eylemi sonlandırdı.

DENİZLİ (İHA)