Ev kurşunlama olayının failini ot detayı yakalandı – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Ev kurşunlama olayının failini ot detayı...

Ev kurşunlama olayının failini ot detayı yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Haziran 2024 Salı - 09:58Güncelleme: 4 Haziran 2024 Salı - 10:45
Ev kurşunlama olayının failini ot detayı yakalandı

Denizli’nin Çal ilçesinde bir evin kurşunlanmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, olayın faili olduğu bildirilen bir kişi yakalandı. Evi kurşalayan şüpheliyi, ateş ettiği alandan giysisine yapışan ve “Hondeum Murinum” bitkisi olarak bilinen ot yakalattı.

İlçeye bağlı Süller Mahallesi’nde, Ş.K.’ye ait evin 15 Mayıs’ta kurşunlanması olayını aydınlatmak üzere Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından geniş çaplı soruşturma yapıldı.

Olay yerine gidip titiz bir inceleme yapan JASAT dedektifleri, ateş açılan yerde, temas edilmesi halinde giysiye yapışmasıyla bilenen “Hondeum Murinum” bitkisinin olduğunu gördü.

Ardından bölgede yer alan 2 güvenlik kamerasından sağlanan görüntüler 6 saat detaylı bir şekilde izlendi. Görüntülerde bir kişinin giysisine yapışan otları temizlemeye çalıştığının fark edilmesiyle şüpheli belirlendi.

Haberin DevamıReklam




Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen ve bir suç kaydı bulunan 38 yaşındaki O.B., JASAT ve Çal İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalandı.

Şüphelinin evinde yapılan aramada olayda kullanılan tabanca ele geçirildi.

Alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı belirtilen kurşunlama olayının şüphelisi O.B., işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.