Bozkurt Belediyesi’nin, ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurduğu iş atölyesi şimdi birçok belediyeden sitelere üretim yapan mini bir fabrikaya dönüştü. Hem gelir kaynağı olan hem istihdam yaratan bu atölyede, oturma banklarından köpek barınaklarına, kahvaltı bahçelerinden sitelere kamelyeye kadar 50’nin üzerinde farklı ürün üretimi gerçekleştiriliyor.
Bozkurt’un CHP’li Belediye Başkanı Birsen Çelik, D20haber.com’a yaptığı açıklamada, göreve gelmesinden hemen sonra ihtiyaçlarını karşılayacak bir atölye planlaması yaptıklarını, koyun ağılı olarak kullanılan bir yerin belediyeye tahsisiyle iş atölyesini kurduklarını, makine ve diğer aletlerin ya bağışla sağlandığını ya da en ucuza mal olacak şekilde alındığını, çalışmaya 3 kişiyle başladıklarını ve şu anda 9 kişinin istihdam edildiğini söyledi.
Bozkurt’un 13 mahallesinden 7-8’inin orman içinde bulunduğunu, bunu fırsata çevirip orman alanlarının 40 yıllığına belediyeye tahsisinin sağlandığını ifade eden Çelik, orman mühendisinin belirlediği şekilde yapılan kesimlerden elde edilen tomrukların iş atölyesinde başlangıçta kendi ihtiyaçları için üretim yaptığını, ardından gelen siparişler üzerine ürün çeşidini artırdıklarını, buraya bir de ferforje ve demir aksamı ihtiyaçlarını karşılayacak demir atölyesi ilave ettiklerini, bu alanda faaliyet gösteren esnafın pazarına girmeden belediyeye özkaynak sağladıklarını belirtti,
Ürettikleri ürünlerin beğeni kazanmasıyla geniş bir portföy yakaladıklarını kaydeden Çelik, “Şu anda 50’nin üzerinde ürün çeşidimiz var. Oturma bankları, sitelere kamelye, kahvaltı bahçeleri ve salonları, köpek barınakları, kuş yuvaları bunlardan bazıları. Aydın’dan Nevşehir’i, Çanakkale’den Amasya’ya Afyonkarahisar’dan Uşak’a birçok belediyeye üretim yaptık. İç Anadolu Belediyeler Birliği de kendi üyelerine destek sağladı. Üretmeye devam ediyoruz. Belediyemiz kendi öz kaynakları ile ürettiği kent mobilyalarını ülkemizin dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi.