Saksağanların yavruyu korumak için köpekle mücadelesi – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BOZKURT
  8. /
  9. Saksağanların yavruyu korumak için köpekle mücadelesi

Saksağanların yavruyu korumak için köpekle mücadelesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mayıs 2020 Cuma - 22:36Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma - 22:36
Saksağanların yavruyu korumak için köpekle mücadelesi

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde, saksağanların, uçmaya çalışan yavruyu çoban köpeğinden koruma mücadelesi kameraya yansıdı. “Doğanın belalıları” olarak bilinen siyah beyaz renkli bu kanatlılar, öyle bir mücadele verdi ki, sonunda iri cüsseli köpek, av olarak gördüğü yavru saksağandan vazgeçmek zorunda kaldı.

Onları ovada, ekili alanlarda, bir ağacın dallarında ya da evlerin çatılarında görürsünüz. Özellikle yumurta bırakılan yuvalar, yumurtadan yeni çıkmış yavrular onlar için ziyafet gibidir. Gördüklerinde çökerler oraya. Ancak, aynı şey kendi yavruları için söz konusu olduğunda koruma içgüdüsüyle öyle karşı koyarlar ki, karşısındaki kocaman bir çoban köpeği bile olsa onu yıldırmayı başarırlar. Tıpkı izlediğiniz görüntülerde olduğu gibi.

Bozkurt İlçe Mezarlığına giden İsmail Tekin, saksağanların köpekle “yavruyu kaptırmama” mücadelesini saniye saniye görüntüledi. Uçmaya çalışırken yer düşen ve bir daha havalanamayan saksağan yavrusunu gören çoban köpeği oraya yönelir. Bunu fark eden saksağanlar, köpeğe sürekli saldırarak yavruyu kapmasına izin vermedi. Saksağanların amansız saldırıları karşısında vazgeçen çoban köpeği bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.