Belediye işçisi tazminat için belediye başkanının makam koltuğunu haczettirdi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BOZKURT
  8. /
  9. Belediye işçisi tazminat için belediye başkanının...

Belediye işçisi tazminat için belediye başkanının makam koltuğunu haczettirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2021 Pazartesi - 18:11Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba - 21:32
Belediye işçisi tazminat için belediye başkanının makam koltuğunu haczettirdi

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Birsen Çelik’e haciz şoku. Dokuz yıl önce iş kazası geçiren ve tazminat davasını kazanan işçi, 700 bin lira dolayındaki tazminat bedelini almak için yapılan önerileri reddedip, başkanlık odasındaki makam koltuğu ve diğer oturma gruplarını haczettirdi.

Bozkurt Belediyesinde AK Partili İbrahim Deniz Arda’nın belediye başkanlığı döneminde iş kazası geçiren Mehmet Uygun, tazminat davası açtı. Yıllarca devam eden dava, bir süre önce sonuçlandı ve Bozkurt Belediyesi, Uygun’a 700 bin lira dolayında tazminat ödemeye mahkum edildi.

ÖDEME İLE İLGİLİ ÖNERİLERİ KABUL ETMEDİ, HACİZ BAŞLATTI

Davayı kazanan Uygun, kendisiyle görüşen Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in tazminat bedelini ödemeye ilişkin önerilerini kabul etmedi. Bugün de avukatı aracılığıyla haciz işlemi başlattı. Görevliler, Çelik’in 20 UH 202 plakalı makam aracı ile makam koltuğu ve odasında bulunan diğer oturma gruplarını haczedip, yediemin deposuna teslim etti.

ÇELİK: KONUYU SİYASALLAŞTIRDILAR

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, konuyla ilgili D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, 2012 AK Partili belediye başkanının görevde olduğu dönemde bir iş kazası yaşandığını, o davanın bir süre önce sonuçlandığını ve mahkeme tarafından belediyenin 700 bin lira dolayında tazminat ödemesine karar verildiğini, bunun üzerine yapılacak ödemeyle ilgili öneriler sunduklarını söyledi.

Bozkurt Belediyesinin mali olanaklar nedeniyle bu bedeli bir defada ödeyemeyeceğini ilettiklerini belirten Birsen, “İlçe merkezinin Pazar yerinde bulunan bir iş yerimizi önerdik. ‘Bir takdir komisyonu oluşturularak bedeli belirlensin’ dedik. Önce ‘tamam’ dediler, sonra kabul etmediklerini bildirdiler. Devamında belediyenin 3 arazisini satarak ödemeyi önerdik. Bu da kabul edilmedi. Çünkü konu siyasallaştırıldı. İş kazası geçiren belediye çalışanının avukatı AK Parti İzmir Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Bugün de haciz işlemi yapıldı. Makam koltuğumu, odadaki koltukları haczettiler, etsinler. Biz sandalyenin üzerinde de çalışırız. Beni en çok üzen ise odadaki Atatürk portresini de haczetmeye çalışmaları oldu” dedi.