Bozkurt’ta hayvancılık için yerel yönetim STK iş birliği – D20Haber
22.03.2025, Cumartesi
3 °C / 17 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BOZKURT
  8. /
  9. Bozkurt’ta hayvancılık için yerel yönetim STK...

Bozkurt’ta hayvancılık için yerel yönetim STK iş birliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Temmuz 2020 Pazartesi - 13:56Güncelleme: 6 Temmuz 2020 Pazartesi - 13:56
Bozkurt’ta hayvancılık için yerel yönetim STK iş birliği

Bozkurt Belediyesi, Denizli HAY-KOOP ve Denizli Veteriner Hekimler Odası, hayvancılıkla ilgili projeyi hayata geçirmek üzere iş birliğine gitti. Projeye de bir süre önce trafik kazasında yaşamını yitiren Veteriner Hekim Oğuz Demiröz’ün ismi verildi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile sokak hayvanları için bir araya gelerek proje oluşturdu. Bozkurt’ta hayvan üreticilerine destek sunacak proje ayrıca sokak hayvanlarına barınma ve sağlık hizmetleri de sağlayacak.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli HAY-KOOP Başkanı Mehmet Varol ve Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla büyükbaş, küçükbaş ve sokak hayvanlarını kapsayan projeyle ilgili açıklamada bulundu.

TRAFİK KAZASINDA ÖLEN OĞUZ DEMİRÖZ’ÜN ADI VERİLDİ

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, proje için yola çıkarken serbest veteriner hekimlerle görüşme ve ortak çalışmalar yaptıklarını, hepsisin canla başla benim yanında yer aldıklarını, bunlardan birisi olan 26 yaşındaki Oğuz Demiröz’ün projeye başladıktan birkaç gün sonra trafik kazasında hayatını kaybettiğini ve projeye onun adını verdiklerini söyledi.

“HAYVANCILIĞIN YANINDAYIZ”

Projeyle hayvan yetiştiricilerine destek olacaklarını dile getiren Çelik, “İlçede 183 hayvan ağılı var. Her işletmeden bir hayvanın suni tohumlamasının bedelini belediye olarak biz karşılıyoruz. Yaklaşık 19 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. ‘Küçükbaş hayvancılık için ne yapabiliriz?’ dediğimizde şu bilgiyle karşılaştık. Bozkurt’ta yılda iki kez yapılan koyun kırpma işini Burdur’dan, Afyon’dan, Acıpayam’dan gelenler yapıyormuş. Bizde yokmuş bu. Bu bilgiyi alınca eğitim çalışması başlattık. Eğitim sonrası üç belediye çalışanımız bölgede tüm küçükbaş hayvanların kırpmalarını bedelsiz olarak yapacak. Asıl sorunumuz gübreydi, çünkü herkes birbirini şikayet eder duruma gelmişti. Belediye olarak iş makineleri ve kamyonlarla gübreleri alıyoruz. Yaklaşık olarak 300-400 bin metrekare alan tahsis ettik. Gübreleri bu alana yayıyoruz ve kurutuyoruz. Önce akademiden yetiştirdiğimiz sertifikalı kişiler burada kurumuş gübreleri eliyor, paketliyor ve gübre stoğumuz oluşuyor. Biz de bunu vatandaşla paylaşıyoruz” dedi.

Haberin DevamıReklam




“PANDEMİ DÖNEMİNDE ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI”

Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu ise, veteriner hekimlerin Hambat Ovası’nda çalışmalarına başladığını belirterek, “İİlk projelerden birisi olarak, her büyükbaş işletmesinde Bozkurt Belediyesinin bir hayvana ücretsiz olarak suni tohumlama yapılabileceğini ifade edildi. Pandemi döneminde hayvancılığın ve tarımın ne kadar önemli bir faktör olduğunu ortaya koyunca biz sadece büyükbaş desteklemesi olmasın dedik. Küçükbaş hayvancılık kapsamında ücretsiz hayvan kırkımları için çalışmalara başladık. Sokak hayvanları için ise kısırlaştırma, hastalıklarının tedavileri ve barınması için bir proje geliştirdik” diye konuştu.

“ARTI DEĞER KATIYOR”

Denizli HAY-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Varol ise, hayal olmadan projeler olmayacağını kaydederek, “Bu proje çevreci bir proje ve sosyal sorumluluk projedir. Bu projenin önemli bir tarafı, hayvan işletmelerinin belediye tarafından haftada bir kez temizlenmesi ve gübrelerinin işleme konulup değerlendirilmesiyle ilgili bir aşaması vardı. Burada bir yerel yönetimin böyle bir proje kapsamında değerlendirmesi artı değer katıyor” ifadelerini kullandı.