Devlet, mahallenin tuvaletini sattı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BOZKURT
  8. /
  9. Devlet, mahallenin tuvaletini sattı

Devlet, mahallenin tuvaletini sattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Haziran 2021 Perşembe - 14:44Güncelleme: 10 Haziran 2021 Perşembe - 14:47
Devlet, mahallenin tuvaletini sattı

Denizli’nin Bozkurt ilçesine bağlı Tutluca Mahallesi’nde, Hazine’ye devrolan tuvalet, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satıldı. Muhtar Hüdai Karaşahin, tepkisini “Köyün tek tuvaletini sattılar. Dışarıdan gelenler kullanıyordu. Satmayın diye yalvardık ama dinletemedik” sözleriyle dile getirdi.

2012 yılında büyükşehir olan Denizli’de köyler mahalleye dönüşünce köy tüzel kişilikleri de ortadan kalktı. Bozkurt ilçesine bağlı Tutluca’da, köy tüzel kişiliğine ait varlıkların bir kısmı belediyelere bir kısmı da Hazine’ye devroldu. Hazine’ye devrolan köy tuvaleti geçen hafta Milli Emlak Müdürlüğü tarafından açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı. 18 bin 200 liralık teklif veren bir kişi, taşınmazı satın aldı. Tuvaleti satın alan kişi yıkma kararı verdi, mahalle karıştı.

DIŞARIDAN GELENLER KULLANIYORDU

Geçmişi 400 yıl öncesine dayanan 192 hane ve 680 nüfusa sahip Tutluca’daki tek tuvaletin satılması başta muhtar Hüdai Karaşahin olmak üzere tüm köyün tepkisini çekti. Köy kahvesinin yanı başında bulunan, buradaki vatandaşların yanı sıra dışarıdan gelenlerin de sık sık kullandığı tuvaleti kurtarmak için mücadele eden Karaşahin’in girişimleri sonuç vermedi. Özellikle seçim dönemlerinde sandığın köy kahvesine kurulduğunu, tuvaletin hem ziyaretlerde hem de seçim günü çok işe yaradığını söyleyen Karaşahin, “Partiler buraya gelip toplantı yapıyor. Onlarca insan oluyor. O dönemlerde tuvalete daha çok ihtiyaç oluyor” dedi.

KÖY OLARAK KARŞI ÇIKMIŞTIK

Büyükşehir Yasası ile birlikte köy tüzel kişiliklerinin yok olmasına o dönem karşı çıktığını, bu nedenle özellikle sosyal medyada linç edildiğini söyleyen Karaşahin, “Bunlar Büyükşehir Yasası’nın getirdikleri. O zaman karşı çıkmıştım. Biz köy kalmak istedik, mahalle yaptılar. Malları büyükşehir, ilçe belediyesi ve Hazine paylaştı. Hazine de köyün tuvaletini sattı. Askıya çıktı. Gittim, haber verdim. ‘Burası köy tuvaleti, satılır mı’ dedim. ‘Ankara’dan emir böyle geldi’ dediler. Mantıklı olmadığını söyledim. Pazartesi günü yıkılacak. Köylüler burayı ortak kullanıyordu. Aynı yerde köy kahvesi var. Onun da tuvaleti gibiydi. Şimdi bir misafir gelse tuvalete nereye gidecek?” diye konuştu.