Kadınlardan caydırıcı yargı kararı ve sığınma evi vurgusu – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Kadınlardan caydırıcı yargı kararı ve sığınma...

Kadınlardan caydırıcı yargı kararı ve sığınma evi vurgusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Kasım 2020 Çarşamba - 22:22Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba - 22:22
Kadınlardan caydırıcı yargı kararı ve sığınma evi vurgusu

Denizli’de, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir araya gelen katılımcılar, slogan ve pankartlarla kadına yönelik şiddeti protesto etti. Katılımcılar adına konuşan Ebru Koç Acar, Şiddeti önlemenin yolu caydırıcı yargı kararlarından, yeterli sayıda sığınma evinin açılmasından geçtiğini ifade etti.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyesi kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Candoğan Parkı önünde toplandı. Coronavirüs tedbirlerine uyulan etkinlikte kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması gerçekleştirildi. Katılımcılar adına bir konuşma yapan Ebru Koç Acar, “Biz kadınlar bugün dünyanın dört yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapitalizme karşı isyanımızı meydanlara taşımak, kadın dayanışmasının sınırları aşan gücüyle buluşmak ve itirazlarımızı hep birlikte daha fazla duyurmak için yine alanlardayız” dedi.

“HER YIL 12 MİLYON KIZ ÇOCUĞU ZORLA EVLENDİRİLİYOR”

Dünya genelinde her gün en az 137 kadının en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü kaydeden Acar, “Her üç kadından biri yakın aile fertlerinden biri ya da eski eşi tarafından fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor. Her yıl 12 milyon kız çocuğu zorla evlendiriliyor ve milyonlarca kadın sıradanlaştırılan erkek şiddeti tehdidiyle yaşamaya zorlanmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“KAZANACAĞIMIZI BİLİYORUZ VE VAZGEÇMİYORUZ”

“Şiddeti önlemenin yolu caydırıcı yargı kararlarından, yeterli sayıda sığınma evinin açılmasından geçer” diyen Acar şöyle konuştu: “Tüm bunların hayata geçirilmesinin tek yolu da kadın mücadelesinden ve kadın dayanışmasından geçer. Bugün çok daha güçlü ve çok daha örgütlü olarak hayatlarımıza ve haklarımıza sahip çıkıyor ve yaşamlarımızı savunmak için sokaklara çıkıyoruz. Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı, evde, işte, sokakta, cezaevinde, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz ve vazgeçmiyoruz.”

DENİZLİ (İHA)