Kentte her yer coronavirüste yüksek riski gösteren kırmızıya boyandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kentte her yer coronavirüste yüksek riski...

Kentte her yer coronavirüste yüksek riski gösteren kırmızıya boyandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ekim 2020 Cumartesi - 23:20Güncelleme: 24 Ekim 2020 Cumartesi - 23:33
Kentte her yer coronavirüste yüksek riski gösteren kırmızıya boyandı

Denizli, son dönemde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından coronavirüs salgınında sıkça yüksek riskli iller arasında sayılıyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki kent haritası, bu uyarının dikkate alınmaması, önlemlere uymada beklenen titizliğin gösterilmemesi durumunda, salgının daha da sıkıntılı boyutlara ulaşacağı net görülüyor.

HES uygulaması, kentin coronavirüste riskli bölgelerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Haritaya baktığınızda, yüksek riski gösteren kırmızı rengin olmadığı mahalle yok gibi. Ancak kentin merkezi denilen mahalleler ise tamamen kırmıza boyanmış durumda. Karaman’dan Aktepe’ye, Cumhuriyet Mahallesi’nden Karşıyaka’ya, Çamlık’tan Adalet Mahallesi’ne uzanan geniş bir bölge kırmızıyla kaplı.

Kente alışverişin, bankaların ve kamu kurumlarının yoğunlaştığı Bayramyeri ile Delikliçınar bölgeleri ise riskin en yüksek olduğu bölgeler.

Risk haritası, “maske ve mesafe” kuralına uyulmaması, alınan önlemleri uymada beklenen hassasiyetin gösterilmemesi durumunda salgın tehlikesinin dahada büyüyeceği ortaya koymakta.