Alatay elektromobil sergisinde tanıtıldı – D20Haber
04.05.2025, Pazar
11 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Alatay elektromobil sergisinde tanıtıldı

Alatay elektromobil sergisinde tanıtıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2017 Perşembe - 11:03Güncelleme: 4 Mayıs 2017 Perşembe - 11:03
Alatay elektromobil sergisinde tanıtıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) himayesinde Atay Elektromobil Takımı ve AYDEM işbirliği ile “Enerji Konferansı ve Alatay Elektromobil Projesi Sergisi” düzenlendi.

PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Enerji Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dış gereksinimlerini en aza indirerek, dünya ülkeleri ile rekabet edebilir hale gelmesi için alternatif enerji kaynaklarının çoğaltılması ve elektrik enerjisine dayalı ‘Elektromobil Projesi’ gibi daha çok milli projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu bağlamda düzenlenen Enerji Konferansı ile önemli sonuçlara varılacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Kılınçarslan, Alatay Elektromobil Projesi’nin Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, konuşmasının bitiminde Alatay Elektromobil Projesi ana sponsoru AYDEM’in Elektrik Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü’ye plaket verdi.

Enerji Konferansı’nın ilk oturumunda, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Mustafa Tümbek, ‘Dünden Bugüne Elektrikli Araçlar’ konulu sunum yaptı.

Haberin DevamıReklam




Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu da yöneticisi olduğu ‘Alatay Elektromobil Projesi’ni anlattı. Yrd. Doç. Dr. Köroğlu, “Bu tip proje ve seminerler ile bir yandan bizler öğrencilere yararlı olup yeni yollar açmak adına çalışırken, bir yandan da öğrencilerimizi bilgili, ufku geniş, takım disiplinine uyumlu, disiplinler arası çalışabilecek mühendisler olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.

İlk oturumun ardından Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu yanında bulunan fuaye alanında, Alatay Elektromobil Projesi Sergisi açıldı. Sergi, akademisyenler eşliğinde protokol, davetliler ve öğrenciler tarafından gezildi.

İkinci oturumda ise, AYDEM Elektrik Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü’nün kariyer hayatında başarının önemine değindiği sunumunun ardından, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ahmet Bayramoğlu’nun ‘Enerji Sektörü’ hakkında yaptığı sunum ile konferans son buldu.