Yeşil alanda kalan 4 parselle ilgili plan değişikliği şimdilik rafa kaldırıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Yeşil alanda kalan 4 parselle ilgili...

Yeşil alanda kalan 4 parselle ilgili plan değişikliği şimdilik rafa kaldırıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ağustos 2020 Pazartesi - 17:33Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi - 18:34
Yeşil alanda kalan 4 parselle ilgili plan değişikliği şimdilik rafa kaldırıldı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, imar planlamasında yeşil alan olarak yer alan 20 dönüm alan için değişiklik talebi, kamuoyu baskıları nedeniyle “daha detaylı incelenmek” üzere dairesine iade edildi. Bu kararla yeşil alanın imara açılması “şimdilik” rafa kaldırılmış oldu.

Tapu kaydında “Merkezefendi ilçesi Bereketler Mahallesi” olarak geçse de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sınırları içinde yer alan 493 adadaki 2 parsel, 494 adadaki 1 parsel ve 495 adaki 1 parsel için Mehmet Özdemir tarafından imar planı değişikliği talebinde bulunuldu.

20 DÖNÜM ALANIN İMARA AÇILMASINA YOL AÇACAK TALEP

Özdemir’in avukatı Erol Mersin imzasını taşıyan talep dilekçesinde “tapuya kayıtlı taşınmazların ilgili uygulama imar planına uygun olarak kamulaştırılması ya da mülkiyet hakkının kullanılmasına engel teşkil eden kısıtlılığı kaldıracak şekilde imar planı değişikliği” yapılması istendi.

KOMİSYON İADESİNİ İSTEDİ, MECLİSİ KABUL ETTİ

Tapu kaydı Bereketler Mahalles 493, 494 ve 495’inci adalarda yer alan 4 parselle ilgili bu talep geçtiğimiz cuma günü Merkezefendi Belediye Meclisinin gündemine alınmış, detaylı inceleme için İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderilmişti.

İncelemesinin ardından meclisi sunulan komisyon raporunda, “Konu hakkında daha detaylı çalışma yapılması gerektiğinden, talebin Plan ve Proje Müdürlüğüne iadesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” denildi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, komisyon raporunu oya sundu. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edilerek, talep Plan ve Proje Müdürlüğüne geri gönderildi. Bu kararla 20 dönümlük yeşil alanın imara açılması şimdilik önlenmiş oldu.

Söz konusu yeşil alanın yapılaşmaya açılmasına olanak tanıyacak imar planı değişikliği tabeli kamuoyunda da tepki çekmiş ve alanın korunması yönünde görüşler belirtilmişti.

• Merkezefendi’de 20 dönümlük arazı yeşil alan mı kalacak imara mı açılacak?