PAÜ’nün gönüllülerinden maske ve cerrahi önlük üretimi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ’nün gönüllülerinden maske ve cerrahi önlük...

PAÜ’nün gönüllülerinden maske ve cerrahi önlük üretimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2020 Salı - 11:43Güncelleme: 7 Nisan 2020 Salı - 11:44
PAÜ’nün gönüllülerinden maske ve cerrahi önlük üretimi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğretim üyesi, öğrencileri ve personel, sağlık görevlileri için maske ve cerrahi önlük üretimi için kolları sıvadı.

Moda Tasarımı Programı Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Kutlu ve gönüllü öğrenciler, idari personelinin de desteğini alarak maske ve cerrahi önlük üretimine başladı. Muklu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kurum ve kuruluşların yanı sıra özel şirketlerin de katkı sağladığını belirtti.

Sağlık çalışanlarının coronavirüsten korunmaları için maske ve önlük üretimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Kutlu, “Farklı kurum, kuruluş ve ve özel sektörden firmalar, malzeme ve kumaş desteğinde bulundu. Öğrencilerimizin üretim sırasında kullanabilmeleri için bizlere yüz siperliği tedarik eden firma ve okullar oldu. Bu süreçte ürettiğimiz maskeler ve korumalı cerrahi önlükleri en kısa sürede sağlık çalışanlarımızın kullanımına sunmayı hedefliyoruz” dedi.

İlk etapta 2 bin maske ve 200 cerrahi önlük üretecek olan ekip, maske ve cerrahi önlükleri PAÜ Hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının yanı sıra, Denizli’deki diğer hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına ulaştıracak.