PAÜ Hastanesine günlük 300 test kapasiteli coronavirüs laboratuvarı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanesine günlük 300 test kapasiteli...

PAÜ Hastanesine günlük 300 test kapasiteli coronavirüs laboratuvarı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mart 2020 Salı - 13:55Güncelleme: 31 Mart 2020 Salı - 13:55
PAÜ Hastanesine günlük 300 test kapasiteli coronavirüs laboratuvarı

Pamukkale Üniversitesi (PA) Hastanesi, günlük 300 coronavirüs testi yapabilecek laboratuvarın yetkilendirilmesini aldı. Gerektiğinde günlük bin teste çıkılabileceği belirtilen laboratuvarda testlere başlandı.

PAÜ Hastaneleri Merkez Laboratuvar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çalışkan, konuyla ilgili açıklamasında, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığı tarafından COVID-19 tanı laboratuvarları yetkilendirmesini alarak, günlük ortalama 300 test kapasitesi ile tanı belirleme çalışmalarına başladığını bildirdi.

Laboratuvarın test çalışmalarına başlamasıyla birlikte bundan böyle COVID-19 testlerinin Ankara’ya gönderilmeden Denizli’de yapılacağını kaydeden Çalışkan, COVID-19 tanı laboratuvarı yetkilenme belgesine sahip olabilmek için gerekli asgari koşulları fazlasıyla sağladıklarını belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Çalışkan, laboratuvar bünyesinde iki Real Time PCR cihazı ve iki biyo güvenlik kabini class IIA, yeterli sayıda alanında uzman araştırma görevlisi ve teknisyenin bulunduğunu söyledi.

İhtiyaç duyulması halinde diğer anabilim dallarında bulunan PCR cihazlarının da bu tanıların konulmasında kullanılabileceğini ifade eden Çalışkan, ilk aşamada günlük 300 test kapasitesi ile çalışmalara başladıklarını, gerektiğinde günlük test sayısını ortalama bin teste çıkararak yalnızca Denizli’ye değil çevre illere de hizmet verebileceklerini ifade etti.