PAÜ Kampüsü’ne oba kuruldu – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Kampüsü’ne oba kuruldu

PAÜ Kampüsü’ne oba kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2017 Cuma - 15:11Güncelleme: 28 Nisan 2017 Cuma - 15:11
PAÜ Kampüsü’ne oba kuruldu

Türk Boylarının Kınık’tan gelen kolunu anmak ve öğrencilere tanıtmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tarih Topluluğu’nun düzenlediği ‘Kınık Obası’ etkinliği öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Rektörlük Binası önünde kurulan oba çadırlarında Türk ve Türk Cumhuriyetlerine ait kültürel giysiler ve eşyalar tanıtıldı.

PAÜ Tarih Topluluğu Başkanı Burhan Ocak, etkinlikte yaptığı konuşmada, öncelikli amaçlarının kültürümüzü tanıtmak ve tarihimizi yaşatmak olduğunu, Denizli Yörükleri Derneği ile gerçekleştirilen ‘Kınık Obası’ adlı etkinlikle unutulmaya yüz tutmuş ortak özellikleri hatırlatmak istediklerini söyledi.

PAÜ Kampüsü’ne oba kuruldu

Haberin DevamıReklam




Kampüsün isminin Kınıklı olduğu için Kınık Obası’nı yerinde hatırlamayı ve tanıtmayı amaçladıklarını belirten Ocak, “Ayrıca Türk dünyasından Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan gibi farklı coğrafyalardan gelen öğrenci arkadaşlarımız da ortağı olduğumuz Türk kültürü vasıtasıyla bağ kurabilmek adına katkıda bulunmak üzere etkinliğimizde Türk kardeşlerimize de yer verdik” dedi.

Rektörlük binası önünde 2 gün devam eden etkinlikte, Osmanlı mehteran gösterisi, Türk mücadele sanatı gösterisi, yöresel halk oyunu gösterileri ve konser etkinlikleri yapıldı.