İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, hasta nakli, kaza ve benzeri vakalar için yola çıkan ambulanslara yol vermenin karşılığının bir yaşama yol vermek olduğunu belirtti. Öztürk, sürücülere “Ambulansa değil, yaşama yol verelim” çağrısında bulundu.
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, dün akşam Mehmet Ersoy Mahallesi’nde ambulans ile otomobilin çarpıştığı ve 7 kişinin yaralandığı kazanın ardından yaptığı açıklamada, ambulansta bulunan acil bakım teknikeri Bahar Çolak, acil tıp teknisyenleri Derya Kahraman ve Metin Bülbül ile otomobilde bulunan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yaşanan bu kaza trafikte ambulansların geçiş önceliğine daha duyarlı olunması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Öztürk, “Trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterelim. Ambulansa değil yaşama yol verelim. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca 112 acil sağlık hizmetlerinde 24 saat kesintisiz, tüm hava şartlarında çalışan ekip arkadaşlarıma da buradan teşekkür ediyorum. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması dileğiyle herkese huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum” dedi.