Bu otomobil Denizli’de tasarlandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Bu otomobil Denizli’de tasarlandı

Bu otomobil Denizli’de tasarlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Temmuz 2017 Cuma - 12:23Güncelleme: 28 Temmuz 2017 Cuma - 12:23
Bu otomobil Denizli’de tasarlandı

Yerli otomobil üretimi yoğun bir şekilde gündemin ön sıralarını işgal ederken, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu başkanlığındaki ekip tarafından tasarlanan ve TÜBİTAK’ın yarışmasında “Yerli Ürün Teşvik” birincilik ödülü kazanan “Alatay”, yeni tasarımıyla göz kamaştırdı.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, “Alatay Elektromobil” projesinde görev alan ekip, çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Projeye Denizli, Aydın ve Muğla7nın elektrik dağıtımını gerçekleştiren AYDEM, sponsor olarak destek veriyor.

GEÇEN YIL BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

TÜBİTAK’ın himayesinde organize edilen “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasına geçen yıl ilk kez katılan ve electromobile 2016 kategorisinde, 6 yerli üründen 5’inin tasarımını yaparak ALATAY-EV aracı ile “Yerli Ürün Teşvik” kategorisinde birinciliği elde eden ekip, şimdi “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasına hazırlanıyor.

TASARIM YENİLENDİ

Alatay Elektromobil projesinin danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, projenin büyük oranda tamamlandığına ve motor tasarımının bitmek üzere olduğunu söyledi. Proje hakkındaki son gelişmeleri aktaran Yrd. Doç. Dr. Köroğlu, “Bu yıl, geçmiş yıllarda kazandığımız bilgi, tecrübe, deneyim ve özelliklede kurumsal bir firma olan AYDEM’in güçlü desteğiyle daha iyi bir çalışma hedefi ile yola çıktık. Çalışmalarımızın tüm tasarım evreleri tamamlanmış araç montaj ve test aşamasındadır. Çok yakın bir zamanda da proje tamamlanmış olacaktır. Her zaman iddialıyız. Çünkü işimizi seviyoruz ve güçlü bir ekibiz. Bilindiği üzere elektrikli araçlar ülkemizin öncelikli alanları arasındadır. Ülkemizde konuyla ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Neden yakın bir gelecekte kendi elektrikli aracımızı üretmeyelim? Ekibim bu anlamda bazı şeylerin yapılabileceğini göstermektedir. En önemlisi de genç mühendislerin yetişmesine katkı sağlamaktadır. Nerdeyse aracın tüm bileşenlerini yerli olarak tasarlayıp gerçekleştiren proje ekibi bu yarışmada da adından söz ettirip dereceyle dönecektir” dedi.

Bu otomobil Denizli’de tasarlandı