Pembe Şehir projesi Turkuaz Tekstil’de anlatıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Pembe Şehir projesi Turkuaz Tekstil’de anlatıldı

Pembe Şehir projesi Turkuaz Tekstil’de anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Kasım 2018 Salı - 15:12Güncelleme: 13 Kasım 2018 Salı - 15:12
Pembe Şehir projesi Turkuaz Tekstil’de anlatıldı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) tarafından kanserle mücadele için başlatılan “Pembe Şehir” projesi, Turkuaz tekstil’de kadın personele anlatıldı.

Pembe Şehir projesi kapsamında ziyaret edilen Turkuaz Tekstil’de, Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birim Sorumlusu Dr. Sedef İnan tarafından 150 kadına ulusal kanser taramaları, meme ve serviks kanserinden korunma yolları ile kendi kendine meme muayenesi anlatıldı.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, DİKAB ile başlattıkları Pembe Şehir projesine birçok firmadan destek geldiğini, bir ayda yaklaşık 600 kadına ulaşarak bilgilendirmede bulunduklarını ve birçoğunu taramadan geçirdiklerini söyledi. Öztürk, “Denizli’de yılda 89 bin kadının kanser taramalarını yapmamız gerekmekte iken, halen 20 bin kadına ulaşabilmiş olduğumuzu görüyoruz. Pembe Şehir projesini hayata geçirerek, tüm kadınlarımıza ulaşmayı ve taramalarını yaptırmayı hedef aldık” dedi.

Belediye Başkanlığı günlerinden bu yana sağlık alanına büyük önem verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci ise, “Bizim kültürümüzde eskiden erkekler her türlü hastalığa yakalanabilir, bunu her yerde söyleyebilir, fakat bir kadın ne hastalığını, ne başına gelen hiçbir şeyi dile getiremez anlayışı vardı. Halbuki kadınlarımız da hastalıklarını dile getirebilmeli ve çekinmeden doktora başvurabilmelidirler. Kadınlarımız, toplumumuzun en önemli değerleridir. İşte İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk öncülüğünde Sağlık Müdürlüğümüz, bu durumu da ortadan kaldıracak bir proje başlattı ve daha fazla kadına ulaşabilecekleri tekstillerde, çağımızın en önemli hastalığı olan kanser konusunda eğitim ve taramalara başladılar. Hanım kardeşlerim, bu vesileyle mutlaka taramalarınızı yaptırın” diye konuştu.

Turkuaz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zeybekci de kadın çalışanlara; “Sizin sağlığınız bizim için çok önemli, mutlaka taramalarımızı yaptıracağız, beraber organize edip KETEM’lere gideceğiz. İşletmemizde kanser taraması yapılmadık kadın kalmayacak” diye seslendi.