19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. 500 gram mal varlıklı vakıf kuruldu

500 gram mal varlıklı vakıf kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Şubat 2026 Perşembe - 08:48Güncelleme: 19 Şubat 2026 Perşembe - 08:49
500 gram mal varlıklı vakıf kuruldu

Denizli'nin Buldan ilçesinde, mal varlığı 500 gram altın olan vakıf kuruldu. Vakfın kısa adı Makbule Erensoy Vakfı olarak belirlendi.

Buldan Asliye Hukuk Mahkemesi’nin E:2025/354 ve K:2025436 sayılı kararı ile İstanbul’da yaşayan Buldanlı iş insanı Mehmet Erensoy’un vakfetmesiyle, kısa adı Makbule Erensoy Vakfı olan (Makbule Erensoy Evlatları Fehmi-Mehmet-Şükriye Erensoy Vakfı) kuruldu.

Vakfın yönetim kurulu Mehmet Erensoy, Hüseyin Reşit Öz, Salih Atlamaz, Mehmet Sait Yalçın ve Selda Atlamaz’dan oluştu.

Haberin DevamıReklam




Makbule Erensoy Vakfı, Türkiye’de toplumsal bütünleşmeyi sağlayan sosyal, kültürel, ekonomik ve destekleyici faaliyetleri içeren çalışmalar yapmak ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek amacıyla faaliyet gösterecek.

Vakıf senedinde mal varlığı 500 gram altın olarak yer aldı.

İstanbul’da ikamet eden hayırsever Erensoy Kardeşler, Buldan’a Fehmi-Mehmet-Şükriye Erensoy Ortaokulu’nu kazandırdı. Aile ayrıca hastane ve ilçeye katkı sağlayan hizmetlere destek vermesiyle biliyor.