Denizli Büyükşehir Belediyesi (DBB), 8 ilçeyi kapsayan taksi plakası ihalesi düzenliyor. Üç yıl süreyle kiraya verilecek taksi plakası sayısı 32 olarak açıklandı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 25.11.2025 tarih ve 2025/08/216-217-218-219-220-221-222-223 sayılı kararları ile Babadağ, Kale, Serinhisar, Baklan, Beyağaç, Honaz, Tavas ve Çardak ilçelerinde, tahsisli ticari taksi (T) plakaları için ihale açıldı.
DBB Encümen Salonu’nda 8 Ocak 2026 Perşembe günü 10.10 ile 11.43 saatleri arasında yapılacak ihalede Babadağ’da 2, Kale’de 3, Serinhisar’da 3, Baklan’da 2, Beyağaç’ta 2, Honaz’da 8, Tavas’ta 4 ve Çardak’ta 8 taksi plakası üç yıl süreyle kiraya verilecek.
Babadağ, Baklan, Beyağaç ve Kale’de taksi plakasının yıllık muhammen kira bedeli 5 bin, Serinhisar ve Tavas’ta 6 bin, Çardak ve Honaz’da 10 bin lira olarak belirlendi.
İHALEYE KATILACAKLARDAN İSTENENLER
● Nüfus cüzdanı fotokopisi,(aslı komisyon tarafından görülecek).
● İhaleye istekli yetkili vekilinin katılması halinde noter onaylı vekaletname (aslı), vekaletname veren isteklinin noter onaylı imza beyannamesi (aslı), vekilin noter onaylı imza beyannamesi (aslı), vekilin nüfus cüzdanı fotokopisi.
● İhaleye gireceği plakanın bulunduğu İlçe mücavir alan sınırları içinde en az 2 yıl ikamet ettiğini gösteren, ihalenin yapılacağı ay içerisinde aslı veya e-Devlet üzerinden alınmış “tarihçeli yerleşim yeri belgesi” ve barkodlu yerleşim yeri belgesi.
● Sürücü belgesinin fotokopisi, (en az B sınıfı – aslı komisyon tarafından görülecek).
● Arşiv araştırmalı adli sicil belgesi aslı.
● Noter onaylı şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş olduğu, sürekli icra ettiği ve aksi ispat edildiğinde ticari plakalının iptal edilmesini kabul beyan ve taahhüt ettiği ifadeli yazı.
● Üzerine tescilli tahditli ticari plakalı taksi aracı bulunmadığına dair Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yazısı.
● Geçici teminat alındı makbuzu.
● Şartname Temin Ücreti Makbuzu.