Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki TOKİ inşaatında çalışan ve mayıs ayında işten çıkarıldıklarını ve konutların yapımını üstlenen Doruk Proje İnşaat’ın konkordato ilan ettiğini söyleyen yaklaşık 40 işçi, yetkililerden çözüm talep etti.
Sarayköy’de TOKİ tarafından yürütülen inşaat projesinde çalışan işçiler, 6 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia etti. İnşaatları yapan Doruk Proje İnşaat San. ve Tic. Ltd şirketinin ağustos 2024’te konkordato ilan ettiğini açıklayan işçiler, şantiyede muhatap bulamadıklarını ve ekonomik zorluklarla mücadele ettiklerini belirtti.
İşçiler adına konuşan Murat Orak, yaşadıkları mağduriyeti “Muhatap kimse yok, şantiye bomboş. Şerefim üzerine yemin ederim, evlilik yüzüğümü sattım, avukat tuttum. Buradaki insanlar evine ekmek götüremiyor. Ramazan Bayramı’nda bizi oyaladılar, çocuklarımıza çikolata alamadık. Bu kentin yetkilileri nerede? TOKİ devletindir, devlet nerede?” sözleriyle dile getirdi.
“TOKİ PARA VERMİYOR DİYORLAR”
Şirketin TOKİ’den ödeme alamadığı iddiasına tepki gösteren Cafer Gencay ise, “TOKİ para vermiyor diyorlar. TOKİ Türkiye’nin her yerinde para ödüyor da bir tek burada mı ödemiyor? Devletin artık bunu duyması lazım. Mahkemeye verdim, mahkeme sürecek 5 sene. Mağdur olan yine biz oluyoruz” ifadelerini kullandı.
YETKİLİLERE SESLİ MESAJ: UTANIN YA!
Murat Orak da basın önünde bir yetkiliye sesli mesaj bıraktı: “Bütün insanlar burada toplanmış. Telefonlarınıza cevap verin. Basın burada, emniyet burada. Bu işe el atın, utanın ya.”
İşçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOKİ yetkililerinden sorunun çözümü için acil müdahale talep etti.