Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale’nin işletmesine talip olduklarını söyleyerek, “Açsınlar ihale girelim, Pamukkale’nin geliri Denizli’nin olsun” dedi. Bu arada, işletmeciliği yapan şirketin 10 yıllık süresinin Aralık-2026’da sona ereceği öğrenildi.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Pamukkale, Denizli’nin turizm markası. Ancak, beyaz cennet, özel bir şirketin işletmeciliğinde. Dolayısıyla Denizli, doğa ve kültürel mirastan hak ettiği payı alamıyor.
TURİZM SEZONUNDAKİ ÇALIŞMALARI ELEŞTİRDİ
DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, meclis toplantısında Pamukkale’de turizm sezonunun başladığı bir dönemde güney kapısında ve Antik Havuz’da çalışma yapılacak olmasını eleştirdi.
Büyükşehir Kongre ve Kültür Merkezi isim değişikliğinde kendisini eleştiren Denizli Platformunun bu konuda sessiz kalmasına tepki gösteren Çavuşoğlu, “Pamukkale’nin güney kapısı kapatılmış turizm sezonunun en cafcaflı döneminde, bu arkadaşlardan tık yok. Şubat ayında ihalesi yapılmış tesis kapatılmış, Kleopatra Havuzu’nun olduğu yerler kapatılmış, yıkılmış. İhalesi mayısta yapılmış, biz turizm diye can alıp can veriyoruz, iki kurumun kavgası, birilerinin oranın işletiliyor olmasından duyduğu rahatsızlığın faturası Denizli turizmine kesiliyor ama Denizli Ekonomi Platformu masa gibi tık tıktan başka ses çıkarmıyor. Gidin işinize bakın. Bu şehrin turizmcisine sahip çıkın, esnafa sahip çıkıp, işinizden başkasıyla da uğraşmayın” dedi.
“Buradan Pamukkale’nin içinden geçenlere de seslenmek istiyorum. Turizmcinin çekmiş olduğu çilenin, geciken 3 ayın hesabını kim verecek? Turizmin en cafcaflı sezonunda o tesisin kapısında yenileme işlemi yapanlar bu işin sorumluluğunu nasıl olacaklar merak ediyorum” diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
“Turizmci dostlarımızın yanlarında olduğumuzu bir defa daha ifade etmek istiyorum. Bilsinler ki bu şehrin turizmini ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İktidar partisinin mensuplarına ve Denizli Ekonomi Platformuna sesleniyorum. Hayırlı bir iş yapmak istiyorlarsa Pamukkale’yi, Hierapolis’i, Laodikya’yı gelin bu şehre kazandıralım. Gelin bu şehrin insanlarıyla oraları yönetelim. Oraların kaynakları bu şehrin hizmetine sunulsun. Pamukkale’yi dinamik güç yaparak, doğa turizmini de, bu şehrin gastronomisini de, kültür turizmini de ayağa kaldıracağımızın bilinmesini isterim. Gelin hep beraber elinizi taşın altına koyun ki bu şehre en büyük iyiliği hep beraber yapalım.”
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE VERSİNLER, İŞLETELİM”
Meclis toplantısı sonrası basın mensuplarıyla sohbet eden Çavuşoğlu, Pamukkale konusunda Ankara’ya mesaj verdi. Pamukkale’nin gelirinden Denizli’nin pay alamadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Pamukkale, Denizli’nindir. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz işletmeciliğine talibiz. Açsınlar ihale girelim, Pamukkale’nin geliri Denizli’nin olsun” diye konuştu.
İŞLETME SÜRESİ 2026’DA DOLUYOR
Öte yandan Pamukkale Ören Yeri ile ilgili iki ayrı şirket hak sahibi. SICPA şirketi, giriş kapılarının işletmeciliğini yapıyor, güvenlik ve temizlik hizmetini veriyor. AKG isimli şirket de giriş kapılarındaki satış yerlerinin işletmeciliğini yapıyor.
Pamukkale Ören Yeri’nin işletmeciliği, 2016’da yapılan ihaleyle 10 yıllığına adı geçen şirketlere verilmişti. Bu süre Aralık-2026’da sona erecek.