Denizli, kuraklık alarmının en yüksek çaldığı illerin başında geliyor. İlde yağış miktarı yüzde 80’i bulan düşüş gösterirken, mart ayı da “son 65 yılın en kurak dönemi” olarak kayıtlara geçti.
İlin yağış haritasına bakıldığında, mevsim normalleri mart ayı için metrekareye 63,8 kilogram yağışı gösteriyor. Yağışlı gün sayısı da 11.
YAĞIŞTA YÜZDE 80 AZALMA
Ancak, bu yıl yağış rakamları mevsim normallerinin yakınına bile yaklaşmadı. Mevsim normallerine göre Denizli’ye düşen yağış miktarında geçen ay yüzde 80 bulan azalma görüldü. Yağışlı gün sayısı da 5’te kaldı.
UZUN YILLAR BÖYLE KURAKLIK GÖRÜLMEDİ
Düşen yağış miktarı barajlardaki doluluk oranını artırmazken, ilin uzun yıllardır yaşanmayan kuraklığın pençesinde olduğu görüldü. Raporlar, Denizli’nin son 65 yılın en kurak mart ayını geride bıraktığını ortaya koydu.
EN AZ ETKİLENEN İLÇELER
Henüz ilkbaharda kuraklıktan söz edilen ilde yaşanan bu olumsuz tablodan en az etkilenen ilçeler ise Çameli, Beyağaç, Çivril ve Bekilli oldu.