Doktorlar 2 gün sürecek grevde – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Doktorlar 2 gün sürecek grevde

Doktorlar 2 gün sürecek grevde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2022 Pazartesi - 12:58Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi - 12:59
Doktorlar 2 gün sürecek grevde

Denizli’deki sağlık kurumlarında görev yapan doktorların bir bölümü haklarının iyileştirilmesi talebiyle iki gün sürecek greve başladı. İş bırakma eylemi nedeniyle yapılan açıklamada, özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik talepler dile getirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerinde görev yapan doktorların bir bölümü, daha önce alınan karara uyarak iki gün sürecek iş bırakma eylemi başlattı. “G(ö)revdeyiz” diyen hekimler, görev yaptıkları hastanelerden ayrılmadan ve acil vakalar dışında hasta kabulü yapmadan eyleme katıldı.

BASIN AÇIKLAMALARI YAPILDI

Eyleme katılan doktorlar adına PAÜ Hastanesinde yapılan açıklamayı Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Rıza Hakan Erbay, Denizli Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklamayı Denizli Tabip Odası Genel Sekreteri Fercem Erbay okudu. Basın açıklamalarında, özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik talepler yinelendi.

Eyleme katılan doktorlar, “Emek Bizim Söz Bizim”, “Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliğine Karşı” ve “İnsanca Yaşayacak Bir Ücret İçin” yazılı pankartlar taşıdı.