Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, gelenekselleşen fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü ile ilgili bilgi verdi.
Cumhuriyetin 98. Yılının hem resmi kuruluşlarca hem de demokratik kitle örgütleri tarafından coşkulu ve geniş katılımlı bir şekilde kutlanacağını belirterek, “Denizli Demokrasi Platformu olarak, uzun yıllardır geleneksel hale getirdiğimiz Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşümüzü bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz. Yürüyüşe ilişkin resmi başvurumuzu bugün Denizli Valiliğine sunacağız” dedi.
Demirdöğer, 29 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Atatürk Stadyumu önünden başlayacak yürüyüşün güzergahının Lise, Kıbrıs Şehitleri, İnönü ve İstiklal caddeleri ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olarak belirlendiğini, Gazi İlkokulu önündeki meydanda saygı duruşu yapılacağını ve İstiklal Marşı’nın söyleneceğini, etkinliğin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayla sona ereceğini söyledi.
Yürüyüşte 500 metrelik Türk bayrağının taşınacağını kaydeden Demirdöğer, “Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizi kuşaklar boyunca yaşatacak ve Atatürk ilkelerinden ayrılmadan gelecek nesillerimize anlatacağız. Bu nedenle başta Denizli Valimiz olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız, Merkezefendi İlçe Belediye Başkanımız, Pamukkale İlçe Belediye Başkanımız ve diğer tüm ilçe Belediye Başkanlarımız ile diğer tüm Denizli protokolünü, siyasi parti temsilcilerini, Denizli Sanayi Odası ve Ticaret Odası Başkan ve üyelerini, ilimizde faaliyet gösteren diğer tüm sivil toplum kuruluşlarını, hangi siyasi düşüncede olursa olsun, hangi etnik kimlikte olursa olsun, hangi inançta olursa olsun tüm Denizli halkını bu etkinliğimize davet ediyoruz” diye konuştu.