Zabıt katibi sahte evrak düzenlemekten tutuklandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Zabıt katibi sahte evrak düzenlemekten tutuklandı

Zabıt katibi sahte evrak düzenlemekten tutuklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2019 Pazartesi - 12:15Güncelleme: 7 Ocak 2019 Pazartesi - 12:44
Zabıt katibi sahte evrak düzenlemekten tutuklandı

Denizli’nin Çivril ilçesinde, vasilik davası nedeniyle bir bankada bloke edilen parayı sahte evrak düzenleyerek çektirip, dolandırıcılık girişiminde bulunduğu iddia edilen zabıt katibi tutuklandı.

İddiaya göre, S.C.’nin varisi olduğu evlatlığı M.C. için Hollanda’dan yatırılan özürlü maaşı bir bankada bloke edildi. S.C., bu parayı çekebilmek için Çivril Sulh Hukuk Mahkemesi’nde vasilik davası açtı. Bu davanın içeri hakkında bilgi sahibi olan zabıt katibi E.P., aile üyeleriyle bağlantı kurdu. E.P.’nin yönlendirmesiyle banka şubesine gittiklerinde hesapta 100 bin lira olduğu bilgisini edindiler. Çekmek istediklerinde ise, paranın blokeli olduğunu söylendi.

Bunun üzerine S.C. ile eşi N.C. ile birlikte adliyeye giderek zabıt katibi E.P. ile görüştü. E.P. bir kağıt vererek, parayı bununla çekebileceklerini, çektikten sonra dosyaya konulmak üzere kendisine getirmelerini, bir süre sonra da bu paranın aileye verileceğini söyledi.

Kendilerine verilen evrak ile banka şubesinden 100 bin lirayı çeken S.C, parayı E.P.’ye vermek üzere adliye gitti. Bu arada paranın verilmesine tanıklık etmeleri için savcılık kalemine giderek yardım istedi. Oradaki görevlilerin uyarısıyla parayı vermeyip, zabıt katibi E.P. hakkında şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine E.P. “resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla gözaltına alındı. Daha sonra da çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kaynak: yesilcivrilgazetesi.com