Polisten İstanbul’da başlayıp Denizli’de biten operasyon – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Polisten İstanbul’da başlayıp Denizli’de biten operasyon

Polisten İstanbul’da başlayıp Denizli’de biten operasyon

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2019 Salı - 15:38Güncelleme: 12 Mart 2019 Salı - 15:38
Polisten İstanbul’da başlayıp Denizli’de biten operasyon

Denizli Polisi’nin İstanbul’da başlattığı uyuşturucu operasyonu Denizli’de sonuçlandı. Aksiyon filmi sahnelerini aratmayan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zehir tacirlerinin tepesine balyoz gibi indi. Elde edilen istihbarat, izleme ve teknik takip, İstanbul-Denizli hattındaki uyuşturucu trafiğinin 4 şüphelisinin yakalanmasını sağladı.

Narkotik timlerin yürüttüğü çalışmalarda, Hint kenevirinin laboratuvar ortamında çeşitli kimyasallarla hibritlenmesinden elde edilen ve içerisindeki kimyasallar nedeniyle çok yüksek oranda bağımlılık yapıcı özelliği bulunan skunk maddesinin İstanbul’dan Denizli’ye getirileceği öğrenildi.

Uyuşturucu madde getireceği belirlenen araçlar, narkotik ekiplerince takibe alındı. Güzergâhlarındaki olası jandarma ve polis denetimlerini atlatmak için araçlarda koordineli olarak ilerleyen zehir tacirlerinin yol boyunca birbirleriyle irtibatı kesmediği görüldü.

Akşam saat 20.00 sıralarında öncü durumdaki Antalya plakalı aracın il merkezine girmesiyle operasyon için düğmeye basıldı. Şüpheli aracı kontrollü bir şekilde durduruldu. Araçtaki R.E. ve B.E. isimli şahısların üzerinden 7 gram skunk maddesi çıktı.

ÇAKO’DAN KAÇMADI

Öncü aracın ekiplerce yakalanması ile habersiz kalan İstanbul plakalı araç ise, operasyona katılan diğer narkotik ekiplerce Aydın-Denizli Karayolu üzerinde yakalandı. Narkotik madde arama köpeği Çako, otomobilin ön kaput kısmına gizlenmiş 1 kilo 823 gram skunk maddesi bulundu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

BİR OPERASYONDA KENT MERKEZİNDE

İl merkezinde uyuşturucu madde satıldığı tespit edilen bir adrese yapılan operasyonda da yabancı uyruklu 4 şüpheli yakalandı. Adreste yapılan aralamalarda 360 gram skunk maddesi ile hassas terazi ele geçirildi.

31 KİŞİ YAKALANDI, 19 KİŞİ TUTUKLANDI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince mart ayı içerisinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ile toplam 2 kilo 183 gram skunk maddesi, 1 kilo 321 gram esrar maddesi, 68 gram eroin, 79 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bu operasyonlarda 31 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Uyuşturucu madde ticareti suçu kapsamında adliyeye sevk edilen 19 şüpheli çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.