Polisten tarihi eser operasyonu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Polisten tarihi eser operasyonu

Polisten tarihi eser operasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Temmuz 2019 Pazartesi - 11:00Güncelleme: 8 Temmuz 2019 Pazartesi - 11:01
Polisten tarihi eser operasyonu

Denizli’de, tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 1 adet heykel ele geçirildi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Antik dönemlere ait tarihi eserleri yurt içinde toplandığını ve maddi değeri yüksek olan eserlerin yasadışı yollardan satılmak istendiği yönünde aldığı istihabratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 kişiyi takibe aldı.

Operasyon sonucunda şüphelilere ait araçlarda yapılan aramada 1 adet heykel bulundu. Müze Müdürlüğü’nden gelen uzman arkeolog ve müze araştırma görevlilerini incelemesi sonucu heykelin Roma dönemine ait üç adet kadın başı olduğu ve her iki yanında ellerinde meşale figürü olarak tasvir edildiği, arkada kanat figürlerinin olduğu tespit edildi.
Ele geçirilen eserin korunması gerekli kültür varlığı orjinal envarterlik değerinde ve etütlük nitelikte müzede bulunması gereken tarihi eser olduğu bildirildi.

Operasyon neticesinde yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.