Hırsızların uğrak yeri cami oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Hırsızların uğrak yeri cami oldu

Hırsızların uğrak yeri cami oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2020 Salı - 17:13Güncelleme: 7 Nisan 2020 Salı - 17:13
Hırsızların uğrak yeri cami oldu

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, bir camiye giren hırsızlar muslukları çalarak kayıplara karıştı.

Olay, ilçenin Sırakapılar Mahallesinde bulunan Hacıkaracalar Cami’nde meydana geldi. Coronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde toplu ibadet edilmesinin bir süreliğine kısıtlanmasını fırsat bilen hırsızlar, caminin avlusundaki lavabolardan 3 adet musluğu çaldı.

ÇALINAN MUSLUKLARIN YERİNE ALINAN MUSLUKLAR DA ÇALINDI

Hacıkaracalar Camisi’nde geçtiğimiz günlerde de muslukların çalındığı ve takılan yeni muslukların da çalındığı öğrenildi.  Ayrıca yeni alınan muslukların parasının henüz ödenmediği ortaya çıktı.

“CAMİ HIRSIZLARIN ÖZELLİKLE UĞRAK YERİ OLDU”

Camide daha önce de birçok kez hırsızlık olayının yaşandığını, hırsızların uğrak noktası haline geldiğini belirten esnaf Ali Tuğrul Karabağ, “Daha önce de defalarca musluklar çalındı. Aşağı yukarı her ay musluklar çalınıyor desek yeridir. İki ay önce caminin yardım toplanan kasasını içeri girip çaldılar. Burada akşamları fazla insan olmuyor, fazla ışıklandırma da yok. Genelde de hep iş yeri olduğu için gündüzleri bir yoğunluk oluyor. Akşamları birkaç ev olduğundan biraz ıssız kalıyor. Hırsızların da özellikle cami uğrak yeri oldu. Caminin tuvaletinin bekçisinin odasına kadar girip bozuk para bile çalındığı oldu son 5-6 ay içerisinde. Son zamanlarda özellikle hırsızlık vakası baya bir arttı” dedi.

DENİZLİ (İHA)