At çiftliğinde ata kırbaçlı işkence – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. At çiftliğinde ata kırbaçlı işkence

At çiftliğinde ata kırbaçlı işkence

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2018 Pazartesi - 13:34Güncelleme: 12 Kasım 2018 Pazartesi - 13:36
At çiftliğinde ata kırbaçlı işkence

Denizli’deki bir at çiftliğinde atın kırbaçlanması ve bu görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla tepki seli oluştu. Tepkiler üzerine at çiftliği işletmesinden özür açıklaması yapıldı ve seyisin işine son verildiği açıklandı.

Merkezefendi’nin Saruhanlı Mahallesi’ndeki at çiftliğinde çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla yoğun bir tepki oluştu. Çiftlikte görevli seyis A.G.’nin, bağladığı ata elindeki kırbaçla arda vurmasının yer aldığı görüntüyü izleyenler tepkilerini dile getiren yorumlarda bulundu.

Artan tepkiler üzerine at çiftliği işletmecisinden “Öncelikle hepinizden özür diliyoruz. Atımız sorunlu bir at. Atlara devamlı saldırıyordu. O günde ahırından çıkıp iki atı ısırmış. Seyiste iki saat yakalayamamış. O anda, o arada kıstırınca tutmaya çalışmış. Seyise de saldırınca gayri ihtiyari ince bir dalla 3 defa sallıyor o andaki refleks. Ama seyisi sert bir şekilde uyardık, böyle bir olay tekrar yaşanmayacak. Böyle bir durum olduğu için tekrar özür dileriz. Dünkü yaşanan üzücü olaydan sonra bu şahsın kurumumuzla olan ilişiği kesildi. Saygılarımızla” açıklaması yapıldı.

https://www.youtube.com/embed/u1CCz-UyJ_E