Sportif yetenek taramasında ilk aşama tamamlandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Sportif yetenek taramasında ilk aşama tamamlandı

Sportif yetenek taramasında ilk aşama tamamlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2019 Pazartesi - 16:20Güncelleme: 7 Ocak 2019 Pazartesi - 16:20
Sportif yetenek taramasında ilk aşama tamamlandı

Türk sporu adına geleceğin yıldızlarını ilkokulda keşfetmek için hayata geçirilen “Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” projesinde ilk etap tamamlandı. Denizli’de 6 bin 936 öğrenci taramadan geçti.

Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim bakanlıklarının ortak çalışması olan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesinde, antrenörler ve beden eğitimi öğretmenlerinden oluşan 20 kişilik bir ekip, üç ay önce boyunca ilçelerde teknolojik sistemler kullanılarak tarama yaptı.

6 BİN 936 ÖĞRENCİ TARAMADAN GEÇTİ

İlkokul 3. sınıf öğrencilerini kapsayan projede, 2018-2019 eğitim öğretim dönemini kapsayan birinci genel taramalara Denizli’de 6 bin 936 öğrenci katıldı. Sekiz farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 metre sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen öğrencilerin ölçüm sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı veri tabanına kaydedildi.

İBANOĞLU: SPOR ALT YAPISI SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELMELİ

Sportif Yetenek Taramasında ilk etap çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlandığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, emeği geçen antrenörlere ve beden eğitimi öğretmenlerine teşekkür etti. Ülkemizde spor altyapısının sağlam temeller üzerinde yükselmesi için projenin devamlı hale gelmesinin önemine değinen İbanoğlu, analiz edilecek sonuçlara göre öğrencilerin yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirileceğini kaydetti.

VELİLER E-DEVLETTEN SONUÇLARI GÖREBİLECEK

Taramaların ilk aşamasında ölçüm sonuçları başarılı görülen öğrenciler, ikinci aşama çalışmalarına davet edilecek. İlerlemesi takip edilecek sporculardan belirli kriterler dahilinde seçilenler ise elit düzeyde sporcuların yetiştirildiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinde eğitimlerini sürdürebilecek. Yetenek taraması ölçüm sonuçları yayınlandıktan sonra e-devlet üzerinden öğrenci velileri tarafından görüntülenebilecek.