Vali Coşkun, ASKF’yi ziyaret etti – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Vali Coşkun, ASKF’yi ziyaret etti

Vali Coşkun, ASKF’yi ziyaret etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Aralık 2023 Salı - 11:14Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı - 11:14
Vali Coşkun, ASKF’yi ziyaret etti

Vali Ömer Faruk Coşkun, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunu (ASKF) ziyaretinde, Denizli’nin spor faaliyetleri yönünden hareketli bir şehir olduğunu belirtti.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Denizli ASKF’yi ziyaret etti. Ziyarette ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Futbol İl Temsilcisi Cihan Çoban, başkanvekili Mehmet Kabakçı, başkan yardımcıları Selim Erol, Osman Küçükşahal ve Ayhan Matrak, futbol dışı branşlar sorumlusu Oğuz Karakaya, Bölgesel Amatör Lig denetçileri Lütfi Koçak ve Selahattin Erolan hazır bulundu.

Ceşen, ziyarette yaptığı konuşmada, Denizli ASFK’nin 1987 yılında 5 kulüp ile kurulduğunu, bugün ise 142’si futbol olmak üzere 176 kulübün faaliyet gösterdiğini, ilde 15 bin lisans çıkarıldığını ve 5 bine yakın karşılaşma oynandığını söyledi.

Denizli’nin 2010 yılında pilot il olarak seçilmesiyle filiz lisans ve lisans işlemlerinin kentte yapıldığını kaydeden Ceşen, “Bu da kulüplerimiz için çok önemli. Denizli’de profesyonel kadın futbol liglerinde 3 takımımız yer alıyor. Şu an içinde bulunduğumuz bina Denizli ASKF’ye ait. Üye kulüplerimize Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi ile diğer ilçe belediyeleri de imkânları dâhilinde destekler sağlıyor. Babadağ dışında tüm ilçelerimizde müsabaka oynanıyor. Babadağ’da da saha sorununun çözümü için arayışlar devam ediyor” dedi.

Sporla ilgili faaliyetlerin hem toplum hem de gençler için önemli olduğuna vurgulayan Vali Coşkun ise, “Sizler de gençlerin ve çocukların sporla buluşması için önemli bir görev yapıyorsunuz. Amatör ruhun yaşatılması için sizlere büyük görev düşüyor. Federasyon olarak çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Biz de elimizden geldiğince spora destekleri gösterip kentteki spor çalışmalarının daha ileriye taşınmasını sağlayacağız. Denizli, spor faaliyetleri yönünden çok hareketli bir şehir. Futbol çok geniş kapsamlı hemen hemen her yerde aktif. Diğer branşlar da aktif. Bundan sonraki süreçte tüm paydaşlar olarak sporun yaygınlaşması için gayretli çalışmalar yapacağız” diye konuştu.