Şiddete tepki için amatör maçlar ertelendi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Şiddete tepki için amatör maçlar ertelendi

Şiddete tepki için amatör maçlar ertelendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ocak 2019 Çarşamba - 13:24Güncelleme: 2 Ocak 2019 Çarşamba - 13:24
Şiddete tepki için amatör maçlar ertelendi

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Feyyaz Ceşen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Kurulu’nun son haftalarda ülke genelinde artan şiddet olaylarına tepki için bu hafta sonunda tüm yurt genelinde amatör liglerdeki maçları iptal ettiğini anımsatarak, Denizli’de de 4-6 Ocak tarihleri arasında maçların oynanmayacağını bildirdi.

Sporda şiddetin önlenemezken, Denizli’de hakem Mehmet Karaduman ve antrenör Vural Yiğit saldırıya maruz kaldı. Yurt genelinde de benzer olaylar yaşandı. Şiddet olaylarını değerlendiren TFF Amatör Kurulu, önemli bir karara imza attı. Yapılan açıklamada, “4-5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm Amatör Futbol müsabakaları TFF Amatör Kurul Kararları gereği oynanmayacaktır. Bu üzücü hadisede vefat eden kardeşimize cenab-ı Allah’tan rahmet acılı ailesine sevenlerine ve spor camiasına baş sağlığı ve sabırlar dilerim”.

“SPORDA ŞİDDET OLMAMALI”

Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şiddet sporda olmaması gereken bir konu. Ancak hem ilimizde hem de ülke genelinde maalesef birçok örnek yaşandı. En son İstanbul’da bir taraftarın bıçaklanarak hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü. TFF Amatör Kurul, bu konuda 4-5-6 Ocak tarihlerinde oynanacak olan maçların yapılmaması kararı aldı. Bu nedenle belirlenen tarihlerde oynanması gereken maçlar oynanmayacak. Sporda şiddetin olmadığı, dostluk, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü dönemler yaşamayı umuyoruz. Yaşanan olayların da bu konudaki son örnekler olmasını diliyorum” dedi.

Bu hafta sonunda Denizli 1. Amatör Küme A Grubu, U 19 Ligi 1. Küme ve U 15 Ligleri’nde oynanması gereken maçlar, fikstür kaydırılarak gelecek hafta devam edecek.