Satrançcılar meydanlara taştı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Satrançcılar meydanlara taştı

Satrançcılar meydanlara taştı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Eylül 2018 Cumartesi - 10:44Güncelleme: 15 Eylül 2018 Cumartesi - 11:10
Satrançcılar meydanlara taştı

Denizli’de, “Doğru Bir Hamle Her Şeyi Değiştirir” sloganıyla düzenlenen etkinliğe hemen her yaştan satrançcılar katılım gösterdi.

Forum Çamlık AVM önünde etkinlik gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinliğe Denizli satranç eğitim kulüplerinin üyeleri katılırken, AVM’ye gelenler de satrançcıların hamlelerini dikkatle ve ilgiyle izledi.

“Her yerde, her zaman herkese satranç” diyen satranç kulüplerinin düzenlediği etkinlikte ustaların çoklu simultane gösterileri sundu. Çocuklarıın eğlenceli babychess maçları ve yine çocuklarıın yaptığı eğlenceli satranç figürü boyamaları etkinliğe renk kattı.

Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Derneği İsmail Sarı, konuyla ilgili açıklamasında, “Halkımızın da büyük bir ilgisi ve beğenisini sağlayan etkinlikte, hemen hemen her yaşta herkes satranç oynadı. Katılımcı sayısının fazlalığı satranç sporunun her yaştan kişinin ilgili olduğunu göstermektedir. Satranç oynama alanlarının artılrılması, yerel yönetimin satranç turnuvaları için büyük bir alanın sağlaması, okullarımızda satranç alanlarının oluşturulması ve ilimizde uluslararası bir satranç turnuvasının gerçekleştirilmesi satranç sporunun başkenti olan Denizli’miz açısından oldukça önemlidir. Satranç Sporunun toplumun her kesimine yayılması, özellikle de çocuklarımızın satranç oynayarak büyümeleri analitik düşünme yeteneklerinin artırılması, odaklanma, disiplinli bir çalışma, stratejik planlama yapabilme, doğru karar verebilme yeteneklerinin artması açısından ve sosyalleşme açısından oldukça önemlidir” dedi.