Özdilek: Kupadan eleneceksek böyle elenmeliydik – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Özdilek: Kupadan eleneceksek böyle elenmeliydik

Özdilek: Kupadan eleneceksek böyle elenmeliydik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ocak 2020 Perşembe - 22:08Güncelleme: 23 Ocak 2020 Perşembe - 22:08
Özdilek: Kupadan eleneceksek böyle elenmeliydik

Denizlispor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kupada penaltı atışları sonucu Trabzonspor’a 4-2 yenilerek elendikleri karşılaşma ile ilgili olarak, “Kupadan eleneceksek böyle elenmeliydik” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Trabzonspor'a 2-0 mağlup olan Denizlispor, rövanş maçında 14 ve 23’üncü dakikalarda bulduğu 2 golle maçı uzatmalarada taşıdı. Uzatma dakikalarında her iki takım da gol atmayı başaramayınca karşılaşmanın galibini penaltı atışları belirledi.

Karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında penaltı atışlarından elendiklerini ifade eden Mehmet Özdilek, kendileri için gol yememenin önemli olduğunu ve bunu başardıklarını belirtti. Maçın 65. Dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan kaleci Tolgahan Acar’a övgüler yağdıran Özdilek, “Tolgahan’ın performansı ve penaltıyı kurtarması bizi oyun içinde biraz daha müdahil etti. Tolga’ya da ayrı parantez açmak gerekir, müthiş oynadı bugün, uzun zamandır oynamamasına rağmen. Aynı şekilde Hüseyin için de geçerli bu “ dedi.

Herkesin çok keyif aldığı bir müsabaka oldu diyen Özdilek, “Maç öncesi sakat ve hasta olan çok oyuncumuz vardı. 2-0 kaybedilen ilk maç sonrası kolay değil bu skorla kendi sahanızda oynamak. Ama karşılaşma öncesinde söylemiştim maç berabere gittiği sürece oyun içerisine müdahil olabiliriz. Gol yememek çok önemliydi bizim için. İlk devre ama tabi 25’inci dakikada 2-0 yakaladık. Ondan sonrada seyirci ile birlikte daha da güçlü bir şekilde sahada rakibe var olduğumuzu hissettirdik. İkinci yarı itibariyle belki verilen penaltı gol olsa belki farklı bir şey olabilirdi ama futbolda bunlar var. Penaltıdan sonra 90.dakika da işi bitirebilirdik. Direkten dönen, karşı karşıya çıkardığı, Erce’nin iki tane çıkardığı inanılmaz top var” diye konuştu.

“LİGDE ÖNEMLİ BİR MÜSABAKA OYNAYACAĞIZ”

Oyuncularını tebrik ettiğini ve çok iyi bir mücadele sergilediklerini ifade eden Mehmet Özdilek, sahadaki performansları ile iyi bir takım olduklarını kamuoyuna gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“120 dakika seyir zevki yüksek bir müsabaka oldu. Penaltılar yüzde 50 dolayısıyla rakip turu atladı. Rakibi tebrik ediyorum. Bizim açımızdan sekizinci günde Trabzon, Galatasaray, Trabzon oynuyoruz. Çok zorlu periyottan bugün oynayanı, oynamayanı, saha içinde olanı, kulübede olanı, kadronun dışında olanı, hepsiyle iyi bir takım olduğumuzu her halde tüm futbol kamuoyuna bir kere daha gösterdik. ‘Evet’ bu maç bizi yıprattı mı? Yıprattı, biraz yordu ama önümüzde üç gün var, üç gün dinleneceğiz. Pazar günü yine kendi sahamızda ve seyircimiz önünde ligde önemli bir müsabaka oynayacağız. Seyircinin bugün pozitif takımını desteklemesi müthiş bir güç oldu. Pazar günü aynı coşkuyu ve heyecanı tüm stada bekliyoruz. Onlara ihtiyacımız var çünkü ben oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum, bunu soyunma odasında da söyledim. Yani biz kupada eleneceksek böyle elenmeliydik. Hepsine yüreklerine ayaklarına sağlık teşekkür ediyorum.”
DENİZLİ (İHA)