PAÜ, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri eğitimi verecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. PAÜ, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri...

PAÜ, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri eğitimi verecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Şubat 2019 Cumartesi - 13:42Güncelleme: 16 Şubat 2019 Cumartesi - 13:42
PAÜ, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri eğitimi verecek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği (İSG) hizmetleri eğitimi verebilen üniversiteler arasına katıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda düzenlenen imza törenine İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya ile bakanlık yetkilileri ve 21 üniversitenin rektörü katıldı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, imzalanan protokol kapsamında iş sağlığı ve güvenliği alanında gençlere yönelik farkındalık aktivitelerinin desteklenmesi ve iş ekipmanlarının kontrollerini yapan kişilere verilecek temel eğitim programlarının düzenli ve etkin uygulanması ile işverenlere eğitimler verilmesi amaçlandığını belirtti.

Eğitimlerin Pamukkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (PAÜSEM) verilmesinin planlandığını bildiren Bağ, “Pamukkale Üniversitesi yönetimi olarak bu tür üniversite-kamu, üniversite-sanayi işbirliği protokollerine daima destek vererek, arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunduk. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında eğitim verecek Türkiye genelinde 21 üniversiteden biri olmanın verdiği memnuniyetle, başta Üniversitem adına geleceğimizin teminatı gençlerimize ve tüm kamu kurumlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.