Ekpen Tekstil’den eğitime destek projeleri – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Ekpen Tekstil’den eğitime destek projeleri

Ekpen Tekstil’den eğitime destek projeleri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2018 Cuma - 10:09Güncelleme: 23 Kasım 2018 Cuma - 10:09
Ekpen Tekstil’den eğitime destek  projeleri

Sektörünün öncü kuruluşlarından Ekpen Tekstil, eğitime verdiği önemi ihtiyaç sahibi okullara yönelik destek projeleri ile ortaya koydu. Denizli Ateşböceği Derneği ile işbirliği yapan Ekpen Tekstil, “Köyde Sanat Var” projesiyle bir ilkokulun yenilenmesini sağladı.

Ekpen Tekstil, üretim, istihdam ve ihracat kadar; insan odaklı, sosyal ve kültürel projelere sağladığı desteklerle dikkat çekmeyi sürdürüyor. Bunlardan birisi Tavas’ın Gümüşdere Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Ekpen, Denizli Ateşböceği Derneği ile işbirliği yaparak “Köyde Sanat Var” projesi kapsamında Gümüşdere İlkokulu’ndaki yenileme çalışmalarında destek verdi.

İLKOKULA EKPEN’İN ELİ DEĞDİ

Bu proje kapsamında eksik ekipmanlar tamamlanarak, okuldaki bir anasınıfı, bir sinema salonu ve bir hobi odası okulun yenilendi. Eğitim aldıkları mekanların yenilenmesine katkıları olan öğrenciler çağdaş, kaliteli ve sağlıklı mekanlara kavuştu.

YARDIM ELİ MANİSA’YA DA UZANDI

Şehir dışındaki okulların ihtiyaçlarına da duyarsız kalamayan Ekpen Tekstil, Manisa Sarıgöl’deki Çakmakçı İlkokulu 4. sınıfının eksikliklerinin tamamlanması ve sınıfın yenilenmesi için harekete geçti. İhtiyaçlar giderildikten sonra, sınıfın boyası yapıldı, zemine parke döşendi. Sınıfta bulunan dolapların onarımı yapıldı. Yaşları gereği daha sık hareket etme ihtiyacı içinde olan öğrenciler için uygun ortamlar hazırlandı. Çocukların yaşlarına uygun kitaplar alınarak, bir kütüphane oluşturuldu. Sınıflarında bir de kütüphane ile karşılasan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Öğrencilerinin mutluluğunu gören sınıf öğretmeni, “Bu projede yanımızda olan ve eğitim konusundaki duyarlılığını her daim hissettiğimiz Ekpen Tekstil’e teşekkür ederiz” dedi.

Ekpen Tekstil yöneticileri, “Sorgulayan ve düşünen bir toplum için, her yaştaki çocuk her türlü eğitici materyale ulaşabilmeli ve bunlardan yararlanabilmelidir. Bu amaca katkı sunacak her proje bizim için önemlidir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşamla bağ kurdukları en önemli yıllarının daha verimli ortamlarda geçmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.