Tarımsal yatırımlara 158 milyon euro destek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Tarımsal yatırımlara 158 milyon euro destek

Tarımsal yatırımlara 158 milyon euro destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mayıs 2020 Çarşamba - 17:36Güncelleme: 13 Mayıs 2020 Çarşamba - 17:39
Tarımsal yatırımlara 158 milyon euro destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli il Koordinatörlüğü, tarımsal amaçlı yatırımlara destek amaçlı iki program açıkladı. “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” programlarına toplam 158 milyon euro destek sağlanacak.

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, tarımsal amaçlı yatırımlar için “Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanı” yayımladı. Kurum, “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirleri kapsamındaki başvurularu kabul edecek.

BAŞVURU TARİHLERİ

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme programı için başvurular, 1 Haziran Pazartesi günü saat 09:00’dan itibaren TKDK Denizli İl Koordinatörlüğüne yapılacak. Online Proje Başvuru Sistemi 23 Haziran Salı günü saat 21:00’da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi de 26 Cuma günü saat 18:00 olarak açıklandı.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamındaki başvuruların kabulüne de 1 Haziran Pazartesi günü saat 09:00’dan itibaren başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi 30 Haziran Salı günü saat 21:00’da kapatılacak. Başvuruların 3 Temmuz Cuma günü saat 18:00’e kadar tesilm edilmesi gerekiyor. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

DESTEK RAKAMLARI

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında destek oranı yüzde 50 ile yüzde 70arasında değişmekte olup, toplam destek bütçesi ise 104 euro olarak belirlendi.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında ise, destek oranı yüzde 55 ile yüzde 65 arasında değişecek. Toplam destek bütçesi 54 milyon uro olacak.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, destek programıyla ilgili yaptığı açıklamada, “IPARD II Programının dokuzuncu başvuru çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Uzun süredir beklediğimiz bu çağrıdan tüm Denizlili yatırımcılarımızın faydalanmaları için hızlı davranmalarını istiyoruz” dedi.

Kar, başvurularla ilgili detaylı bilgiler ile başvuru kurallarını içeren “Başvuru Çağrı Rehberi”nin TKDK resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebileceğini sözlerine ekledi.