Denizli’de bir şirket daha konkordato ilan etti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’de bir şirket daha konkordato ilan...

Denizli’de bir şirket daha konkordato ilan etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2018 Salı - 14:02Güncelleme: 9 Ekim 2018 Salı - 14:02
Denizli’de bir şirket daha konkordato ilan etti

Denizli’de zorda olan şirketlerden iflas ertelemeye ilişkin konkordato kararları gelmeye devam ediyor. Bu kez İsmail ve Ferah Yılmaz kardeşlerin sahibi olduğu Moda Ev Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi hakkında konkordato kararı verildi.

Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi’ne, Denizli Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 31235 / Merkez siciline kayıtlı Moda Ev Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile ilgili konkordato talebinde bulunuldu. Şirket sahibi İsmail Yılmaz ve Ferah Yılmaz’ın talebini değerlendiren mahkeme, 2018/1097 esas sayılı kararıyla 21 Eylül’den geçerli olmak üzere 3 ay geçici süre verdi.

Konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla 7101 sayılı kanunla değişik İcra İflas Kanunu’nun 287/3 maddesi gereğince, davacı şirketin sunmuş olduğu tablolardaki alacak sayısı ve alacak miktarları da göz önünde bulundurularak şirkete geçici komiser görevlendirilmesi yapıldı.

Geçici komiser olarak icra iflas ve konkordato konusunda uzman Celalettin Karakoyunlu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Bülent Tezcan ve Tekstil Mühendisi Gökhan Onur’un görev yapacağı öğrenildi.

İsmail Yılmaz, daha önce de sahibi olduğu İssimo Home markasıyla ev tekstili üretimi yapan Başarı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ile ilgili konkordato talebinde bulunmuş, mahkeme bu talebi uygun bulmuştu.