Ülkücü Çakıroğlu’nun ismi parka verildi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Ülkücü Çakıroğlu’nun ismi parka verildi

Ülkücü Çakıroğlu’nun ismi parka verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2020 Salı - 12:34Güncelleme: 11 Şubat 2020 Salı - 12:34
Ülkücü Çakıroğlu’nun ismi parka verildi

İzmir’de beş yıl önce PKK terör örgütü mensuplarının bıçaklı saldırısında hayatını kaybeden Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi, Pamukkale Belediye Meclisi kararıyla ilçedeki bir parka verildi.

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumunda gündemde yer alan maddeler görüşüldü. Gündemdeki maddelerden birisi de 2015 yılının şubat ayında PKK terör örgütü üyelerince gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin bir parka verilmesiyle ilgili teklifti.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, konuyla ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatına mal olan olay tüm toplumu olumsuz etkilemiştir. Bayrağımızı savunan bir gencimizin şehit edilmesi hepimizi incitti. Birçok anne bu nedenle göz yaşı dökmüştür. Fırat Yılmaz Çakıroğlu bana göre belirli bir siyasi görüşün temsilcisi olmaktan öteye geçerek, vatan mücadelesi içinde tanımlanan bir genç olmuştur. Üniversiteye yakın bölgedeki parka şehidimizin adını vererek üniversitemizde yer alan 50 bine yakın gencimize ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ mesajı vermek istiyoruz. Umarım bundan sonra hiçbir ismi sokağa, caddeye, parka vermek durumunda kalmayız. Bu ülke için canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan oylama ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Yunus Emre Mahallesi 6401 ve 6407 sokaklar arasında kalan parka verilmesi kabul edildi.