Pamukkale Belediyesinden 65 yaş ve üstü vatandaşlara çağrı merkezi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden 65 yaş ve üstü...

Pamukkale Belediyesinden 65 yaş ve üstü vatandaşlara çağrı merkezi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mart 2020 Pazartesi - 15:09Güncelleme: 30 Mart 2020 Pazartesi - 15:09
Pamukkale Belediyesinden 65 yaş ve üstü vatandaşlara çağrı merkezi

Pamukkale Belediyesi’nin coronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve yalnız yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmete aldığı çağrı merkezi aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık 300 kişinin yardımına koştu.

Dünya genelinde her geçen gün etkisini hızla arttıran ve binlerce can kaybına neden olan coronavirüse karşı alınan tedbirler de artıyor. Pamukkale Belediyesi, bu konudaki çalışmalar kapsamında 15 Mart tarihinden bu yana 444 9 220 nolu numaradan ulaşılan Çağrı Merkezi, sokağa  çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların eczane, market, banka ve benzeri işlemlerinde yardımcı oluyor.  Vatandaşların ulaştığı çağrı merkezine bu güne kadar binlerce çağrı gelirken, Pamukkale Belediyesi yaklaşık 300 kişiye yardım elini uzattı.

“EVDE KAL PAMUKKALE”

Konuyla ilgili açıklama yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Coronavirüsün ülkemizde çıktığı günden bu yana çeşitli tedbirler aldık. İlçemizde toplu yaşam ve çalışma alanları olan tüm kamu kuruluşlarını, camileri, parkları, muhtarlıkları, eczaneleri ve ilçemizdeki tüm sokak ve caddeleri baştan sona dezenfekte ettik. İlçe genelinde kurduğumuz istasyonlarla tüm vatandaşlarımızın özel araçlarını da ücretsiz bir şekilde dezenfekte ettik” dedi.

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarını kısıtlanmasının ardından ilçe genelindeki yaşlı kişilere yönelik çağrı merkezi oluşturduklarını söyleyen Örki, “7 gün 24 saat esasıyla çalışan çağrı merkezimizde 65 yaş üstü olan ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın çeşitli taleplerini yerine getiriyoruz. Özellikle risk grubundaki ve yalnız olan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek üzere çağrı merkezimiz ve anında hizmet verecek olan 5 farklı ekibimiz var. Bu noktada sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ilk olarak yakınları ve komşularının karşılamasını rica ediyoruz. Eğer kimse bulunmazsa bizim çağrı merkezimizi arayabilirler. Coronavirüs ile ilgili olarak yapılması gereken en önemli şey evde kalmak. Mümkün olduğunca evde kalıp, ilgili bakanlıkların uyarılarına sıkı bir şekilde uyalım” ifadelerini kullandı.