Çameli’yi yaşam alanı seçen Alman öldü – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAMELİ
  8. /
  9. Çameli’yi yaşam alanı seçen Alman öldü

Çameli’yi yaşam alanı seçen Alman öldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2019 Pazartesi - 10:54Güncelleme: 16 Eylül 2019 Pazartesi - 10:56
Çameli’yi yaşam alanı seçen Alman öldü

Denizli’nin Çameli ilçesine Almanya’dan göç eden ve burayı yaşam alanı olarak seçip Müslüman olan Wolfgang Schaddach, yaşamını yitirdi.

Yıllardır astım hastası olan 80 yaşındaki Wolfgang Schaddach, yerleştiği Belevi Mahallesi’nde vefat etti. İlçe halkının tanıdığı ve Müslüman olmadan önce “Volkan” diye seslendiği Schaddach’ın ölümü sevenlerini üzdü. Wolfgang Schaddach, cenazesi bugün öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

TÜRKİYE’YE GELME ÖYKÜSÜ

Wolfgang Schaddach, Türkiye’ye nasıl geldiğini 2002 yılında kendisiyle röportaja yapan Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’a anlatmıştı. Schaddach, o röportajda özetle “Gemi tershanelerinde görev yapıyordum. Rahatsızlığım üzerine gittiğim doktorlar astım teşhisi koydu. Bazıları da bana 2 yıl ömür biçti. Bunun üzerine Türk olan eşim Güler ile Türkiye’ye geldik. Tavsiye üzerine önce Karadeniz’e gittik. Bölgenin nemli havası beni daha da kötü etti. Sonra Fethiye’ye geldik. Orada bize Çameli tavsiye edildi. Gelip Belevi’nden arsa alıp ev yaptık, buraya yerleştim. Eşim Almanya’da çalışmaya devam ediyor. Ben burada sağlığıma kavuştum. Bana ömür biçen doktor öldü, ben hala yaşıyorum” demişti.

VOLKAN ATİLLA ADINI ALDI

Bu arada Türk kültürünü ve yaşam tarzını benimseyen Wolfgang Schaddach, düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olup Volkan Atilla ismini almıştı.