Uğur Mumcu Denizli’de törenle anıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Uğur Mumcu Denizli’de törenle anıldı

Uğur Mumcu Denizli’de törenle anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2018 Çarşamba - 13:47Güncelleme: 24 Ocak 2018 Çarşamba - 13:47
Uğur Mumcu Denizli’de törenle anıldı

Araştırmacı yönüyle Türk basının ekol ve unutulmazları arasında yer gazeteci yazar Uğur mumcu, uğradığı bombalı saldırıyla evinin önünde katledilişinin 25. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Uğur mumcu ve Demokrasi Şehitlerini anmak üzere düzenlenen tören valilik önünde yapıldı. Denizli Demokrasi Platformu’nca, Atatürk Anıtı’na Uğur Mumcu’nun fotoğrafının yer aldığı kırmızı karanfillerle bezeli bir çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Törende konuşan Denizli Barosu Başkanı ve Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan, ocak ayının son haftasının Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kabul edildiğini belirterek, cinayete kurban giden Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan’ı minnetle andıklarını söyledi.

“BAĞIMSIZLIĞI KORUMAYA ÇALIŞIRKEN KATLEDİLDİLER”

“Demokrasi şehitlerimiz, yaşadığı topraklara sahip çıkarken, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusu için demokrasiyi savunurken, ulusumuzun tam bağımsızlığını korumaya çalışırken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlattığı yolda katledilmişlerdir” diyen Ulhan, şöyle devam etti:

“Bunların hepsinin arkasında, tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, devletin çeşitli kademelerinde odaklanmış, tetikçileri kimi zaman bilinen, zaman zaman delilleri karartan güçler, sorumluluklar ya da sorumsuzluklar bulunmaktadır. Ne olursa olsun aydınlarımızın niceleri susmadı, susturulamadı ve susturulamayacak. Fakat şunu da bilmenizi isteriz ki; bizler de Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Türkiye’nin laik, demokratik ve çağdaşlık temelindeki mücadelesinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün, ülkemizi korumak için canları pahasına sınırlarımızı koruyan kahraman askerlerimiz gibi, Afrin' de "Zeytin Dalı" operasyonuna katılan Mehmetçiklerimiz gibi ülkemiz için ölmeye hazırız, her türlü savaşta ulusça bir aradayız. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz.”

“YAŞANANLAR UĞUR MUMCU’NUN HAKLI OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Uğur Mumcu, “Hukuk devletinin zedelendiği her ülke kargaşalarla, zorbalıklarla, diktatörlüklerle karşılaşmak yazgısı ile karşı karşıyadır. Hukuk devleti, bireylerin olduğu gibi, sendikaların, partilerin ve kurumların ortak güvencesidir” dediğini anımsatan İlhan, sözlerine şunları ilave etti:

“Son yıllarda ülkemizin geldiği nokta ise, bu söylemin ne kadar manidar olduğunu ortaya koymuştur. Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını yaşanan süreç gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sevgili Uğur Mumcu ve onun gibi canı pahasına uyarıda bulunanlar dinlenmiş olsaydı gerçekleşemezdi. Hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL de amacından uzaklaşmış gazeteci, yazar, akademisyen, bilim adamlarımız dahil birçok insanımız tutuklanmış en temel hukuk normu olan masumiyet karinesi görmezden gelinmiştir. Farklı düşünce ve söze tahammül edilmeyen anlayışa rağmen biz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, barıştan ve bilimden yana, terörün ve bölücülüğün karşısında olan yurtseverler olarak hep birlikteyiz.”