Uçak kazasında ölen Merve’nin ilk uçuş sonrası yaşadıkları – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Uçak kazasında ölen Merve’nin ilk uçuş...

Uçak kazasında ölen Merve’nin ilk uçuş sonrası yaşadıkları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Aralık 2018 Salı - 19:08Güncelleme: 4 Aralık 2018 Salı - 19:08
Uçak kazasında ölen Merve’nin ilk uçuş sonrası yaşadıkları

Merve Altun, henüz 28’indeydi ve ağabeyi gibi pilot olmaya özendi. Eğitimler aldı, tek başına uçuş bile gerçekleştirdi. Eğitimlerine devam ederken de düşen uçakta eğitmeniyle birlikte yaşamını yitirdi. Hayallerini gerçekleştiremeden ölümün hayattan koparıp aldığı genç kızdan geriye kalanlar ise arkadaşlarının paylaştığı bu fotoğraflar oldu.

Aydın’daki Çıldır Havaalanı’ndan 19 Kasım’da eğitmen pilot Hamdi Yılmaz ile birlikte Cessna 172 tipi eğitim uçağıyla havalanan Merve Altun, kendisini pilotluğa hazırlayacak bir uçuşu daha yapıyor olmanın heyecanı içindeydi. Ne var ki uçak kalkıştan bir süre sonra dağlık bölgede düştü. Denizli’deki Babadağ ve Karcı dağları adım adım tarandı. Ancak bir sonuç alınamadı. Merve Altun ile pilot Hamdi Yılmaz’ın cenazeleri, bir gün sonra Karacasu ilçesinin Dikmen Mahallesi Ayçukuru mevkisinde kayalık bir alanda uçağın enkazıyla birlikte bulundu.

Pilotluk hayallerini gerçekleştiremeden sevenlerine genç yaşta veda eden pilot adayı Merve Altun’un acısını yaşayan arkadaşları, şimdi ondan geriye kalan anılar ve fotoğraflarla avunmaya çalışıyor. Sosyal medyada paylaştıkları bir fotoğraf ise Merve’nin pilotluğa olan hevesini anlatmaya yetiyor. Havacılık geleneğinde, ilk yalnız uçuş sonrası yapılan ıslatma ve şınav çekme Merve Altun’a da uygulanmış. Arkadaşları, Merve’yi hem ıslatmış hem de şınav çektirmiş.