Türkiye’nin en yüksek dağının zirvesinde bir Denizlili – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Türkiye’nin en yüksek dağının zirvesinde bir...

Türkiye’nin en yüksek dağının zirvesinde bir Denizlili

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ağustos 2021 Cumartesi - 10:15Güncelleme: 21 Ağustos 2021 Cumartesi - 12:32
Türkiye’nin en yüksek dağının zirvesinde bir Denizlili

Denizlili amatör sporcu, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’na tırmanıp, zirveye Türk bayrağı dikti.

Denizlili yüksek mühendis, uluslararası masa tenisi hakemi ve futbol gözlemcisi Çağlar Turan, bir belgesel programı izleyerek tırmanış yapmaya karar verdi. Başlangıçta Denizli’nin yüksek dağlarında tırmanışlar gerçekleştiren Turan, devamında yaptığı sporun hoşuna gitmesiyle kendisine hedef belirledi. Birçok yakınının “yapamazsın” demesine rağmen tırmanışlarını sürdüren Turan, Ağrı Dağı’nı gözüne kestirdi. Hazırlıklarını yaprak disiplinli bir şekilde yoluna devam eden Turan, Ağrı Dağı’na tırmanışını gerçekleştirdi.

Tırmanışlara bir program izledikten sonra başladığını belirten Turan, “Normal de Ağrı Dağı’na tırmanmak için yıllarca hazırlık yapmak gerekiyor. Çünkü irtifa yüksek ve tehlikeli. Benimde bu tırmanışa kadar dağcılıkla ilgili böyle bir tecrübem yoktu. Sadece doğa yürüyüşü falan yapardım. Bu tırmanış için inanılmaz ve sıkı disiplinli hazırlandım. Ağrı Dağı’na gitmeden önce Denizli civarında bulunan yüksek dağlara çıkarak kendimi hazırladım. Hayatımın macerası olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ‘Gitme, yapamazsın’ dediler ama ben hiç vazgeçmedim. Mental ve fizik kondisyon olarak çok iyi hazırlandım. Doğru kişilerle tanışıp, onların yönlendirmeleri doğrultusunda çalışıp çabalayınca her şey oluyor” dedi.

Zirveye ulaşmanın farklı bir duygu olduğunu ifade eden Turan “Ağrı Dağı’nın 3 bin 200 ve 4 bin 200 metrelerinde kamplarda kaldım. Çok zorlu bir süreçten sonra Türkiye’nin en yüksek zirvesi olan 5 bin 137 metre Ağrı Dağı’nın zirvesinde olmak gerçekten çok farklı bir duyguydu. Hani derler ya anlatılmaz yaşanır diye, gerçekten çok güzel bir duygu. Burada bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.