Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Denizli’nin 2016 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri sonuçlarını açıkladı. Denizli’de ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 27, kadınlarda 23.7 olarak belirlenirken, en fazla boşanma gerçekleşen iller arasında 4’üncü sırada yer aldı.
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın verdiği bilgiye göre, Denizli’de geçen yıl 7 bin 395 evlenme gerçekleşti. Denizli’de evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1, Türkiye genelinde ise yüzde 1,4 azaldı. Bu rakamlar sonucunda Denizli, kaba evlenme hızı en yüksek 36. il oldu
Geçen yılın verilerine göre, Denizli’de ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 27, kadınlarda 23.7 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise, ilk evlenme yaşı erkekler için 27.1, kadınlar için 24 oldu.
Belli bir yıl içinde her bin nüfus başına düşen boşanma sayısına karşılık gelen kaba boşanma hızı, Denizli’de 2016 yılında binde 2.25 olarak gerçekleşti. Bu değer ile Denizli, kaba boşanma hızı en yüksek 4. il olarak dikkati çekti.
Denizli’de 2016 yılında boşanan çiftler yaş gruplarına göre incelendiğinde, en çok boşanma kadın ve erkeklerde 30-34 yaş grubunda görüldü. 30-34 yaş grubunda boşanan erkek sayısı 499, kadın sayısı 486 olarak açıklandı. En az boşanma ise erkeklerde 2 kişi ile 16-19, kadınlarda ise 32 kişi ile 60 ve üzeri yaş grubunda gerçekleşti.
Denizli’de 2016 yılında boşanan çiftler evlilik süresine göre incelendiğinde, 1 yıldan az süreli evliliklerde 108 boşanma oldu. 16 yıl ve daha fazla evli kalan çitlerden ise 542’ı boşandı.